Konyaspor, ateşten 5 puanla çıktı!

Atiker Konyaspor, ligde oynadığı son 3 zorlu maçtan da puanla ayrıldı. Başakşehir, Alanya ve Beşiktaş maçlarından 5 puan çıkarmayı başaran Mehmet Özdilek’in takımı, ligde kalma adına çok önemli bir virajı kayıpsız geçti
Konyaspor, ateşten 5 puanla çıktı!

Hücum hattına yaptığı önemli transferlerle adından sıkça söz ettiren Atiker Konyaspor, ligin ikinci yarısında aldığı sonuçlarla hızla ateş hattından uzaklaşmaya başladı. Uzun süre 10 kişi oynadığı Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Gençlerbirliği’ne deplasmanda 2-0 yenilen Atiker Konyaspor, daha sonra çıkışa geçmeyi başardı. Bu süreçte Başakşehir ve Beşiktaş ile evinde 1-1 berabere kalan Anadolu Kartalı, deplasmanda ise yarım saat 10 kişi oynadığı maçta Alanyaspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

4 PUAN DAHA KAZANABİLİRLERDİ!
Süper Lig’de puanını 21’e çıkartan Atiker Konyaspor, oynadığı son 3 maçta Başakşehir ve Beşiktaş ile berabere kalarak 4 puan kaybı yaşadı. Başakşehir karşılaşmasının son dakikasında Orkan Çınar’ın kullandığı frikik vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpmış ve ağlara gitmemişti. Yine geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş maçında hatalı hakem kararlarıyla boğuşan Mehmet Özdilek’in takımının attığı 1 nizami gol ve kazandığı 3 penaltı verilmedi.  Bu faktörler göz önüne getirildiğinde yeşil-beyazlıların ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptığı göze çarpıyor.

AKHİSAR’A YAKIN MARKAJ!
Cuma günü oynanacak Akhisarspor maçını dönüm noktası ve alt sıralarla olan bağı koparma adına kırılma karşılaşması olarak gören Atiker Konyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, Akhisar’ın oynadığı son 2 karşılaşmayı yardımcılarına canlı izletti. Deplasmanda oynanan ve 2-1 kazanılan Alanyaspor maçına yardımcısı Veysel Cihan’ı götürmeyen Özdilek, Cihan’a Akhisar – Bursa maçını izletti. Yine Karabük’te oynanan Akhisar maçını da izleten Özdilek, Veysel Cihan’dan rakibin maç raporlarını alacak.

‘KAYBETMEMEK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’
Geride bıraktıkları zorlu maç trafiği hakkında konuşan Atiker Konyaspor’un başarılı sağ eki Nejc Skubic, “Beşiktşa maçında 2 puan kaybettik, diğer taraftan da bir puanla yetinip mutlu olmamız gerekiyor. Çünkü işin sonunda aldığımız bu puanlarla ligde kalacağız. İkinci yarı başladıktan sonra oynadığımız maçlar çok zor maçlardı ve buradan harikulade iş çıkarttık bu kaliteli takımlara karşı. Trabzon’a karşı, Başakşehir’e ve Alanya’ya karşı da başarılı bir oyun sergiledik, iyi oynadık. Bu maçta da 3 puan alabilirdik ama sonuçta puan almış olduk. Kaybetmemek her şeyden önemli.” diye konuştu.

‘PUAN ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Beşiktaş karşısında Atiker Konyaspor’un tek golü atan Adis Jahovic ise sahada 12. adam olan taraftara teşekkür ederek, “ Zor bir maçtı, takım bugün Beşiktaş’a karşı çok iyi bir karakter ortaya koydu. Buradan 12. Adamımız taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum çünkü burada doksan dakika boyunca canı gönülden desteklediler. Ümit ediyorum ki almış olduğumuz bu puanları önümüzdeki maçlarda da devam ettireceğiz ”dedi.

Veli Özkan / Yeni Haber