Konyaspor basket, galibiyeti hatırladı!

Konyaspor Basket, uzun süre geride götürdüğü maçta ligde kalma savaşı veren Ankara DSİ’yi son anlardaki etkili oyunuyla 75-73 mağlup ederek 3 maç sonra galip geldi
Konyaspor basket, galibiyeti hatırladı!

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) play-off mücadelesi veren Konyaspor Basket, 26. hafta maçında evinde Ankara DSİ ile karşılaştı. Maça başkent ekibi çok iyi başladı. Özellikle dış atışlarda etkili olan konuk ekip, ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle geçti. Bu çeyrekte Jackie Carmichael ile etkili olan Konyaspor, skorda öne geçerek soyunma odasına 38-37’lik üstünlükle girdi.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ
Ankara DSİ ikinci yarıya çok iyi başladı. Özellikle Kaan Sarıaslan ile üçlükler bulan başkent ekibi, son çeyreğe 56-51 önde girdi. Maçın final çeyreği nefes kesti ve skor sürekli el değiştirdi. Konuk ekip, farkı çeyreğin başında 8 sayıya kadar çıkarsa da çabuk toparlanan Konyaspor Basket, Sertay Gürsu, Hamit Sezaver ve Calvin Godfrey ile hücumda basketler bularak farkı eritti ve 3.49 dakika kala skor tekrar eşitlendi (66-66). Bitime 14 saniye kala Hamit Sezaver'le çizgiye giden yeşil-beyazlı ekip çizgiden 2/2 ile döndü ve 75-73 öne geçerek maçı kazandı.

3 MAÇ SONRA GALİBİYET!
Amerikalı oyuncu Marcus Hall sakatlığı sebebiyle maçta forma giymedi ve Konyaspor Basket, Godfrey-Carmichael ikilisiyle bu maçta oynadı. Cengiz Karadağ’ın ekibi bu sonuçla 3 maç sonra galip gelerek kötü gidişatına son verdi. Ligdeki 15. galibiyetini alan Konyaspor'da Jackie Carmichael 20 sayı, 10 ribaunt ile double-double yaparken, Calvin Godfrey 17 sayı, 8 ribaunt, Mert Celep 11, Hamit Sezaver ve Sertay Gürsu da 10'ar sayı ile oynadı. 6. sıradaki yerini koruyan Konyaspor Basket, ligin 27. haftasında deplasmanda Karesispor ile karşılaşacak.

‘DAHA İYİ OLMALIYIZ’
Konyaspor Basket koçu Cengiz Karadağ, iç sahada 75-73 kazandıkları Ankara DSİ maçının ardından konuştu. Karadağ, “Öncelikli olarak oyuncularımı 3 hafta sonra maç kazandıkları için ve maçı kazanmak adına sahaya defansif anlamda enerji koydukları için tebrik ediyorum. Ankara DSİ takımını da tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi oynadılar. Muazzam bir üçlük yüzdesiyle oynadılar. Üçlüklerden 48 sayı bulmalarına rağmen maçı kazanmasını bildik. Kazandığımız için mutluyuz. Normal sezonda son 4 haftaya girdik, 5. ve 6. sıradaki takımların bile play-off dışı kalma ihtimali var’ dedi.