Konyaspor Basket, seride 2-1 öne geçti

Konyaspor Basket, play-off yarı final serisi 3. maçında evinde Ormanspor’u uzatmada 70-69 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti
Konyaspor Basket, seride 2-1 öne geçti

Süper Lig’i çıkmayı hedefleyen Konyaspor Basket, yarı final serisinin 3. maçında sahasında başkent ekibi Ormanspor’u ağırladı. Yeşil-beyazlı taraftarların, yoğun ilgi gösterdiği maça iyi başlayan yeşil-beyazlı ekip, Marcus Hall’ün üçlükleri ile ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde de iki takım iyi savunma yaparak kolay atış şansı tanıyamadı. Dengeli geçen ve skorun sürekli el değiştirdiği ilk yarıyı temsilcimiz, 32-30 üstün tamamladı.

Ormanspor, maçın üçüncü çeyreğinde iyi olan taraftı. Konyaspor’un basit hatalarını iyi değerlendiren konuk ekip, Yasiin Graves’in etkili oyunuyla final periyoduna 51-44 önde girdi. Son çeyrek nefes kesti. Hamit Sezaver ve Marcus Hall’in basketleri ile farkı kapatan yeşil-beyazlı ekip, maçı 63-63 ile uzatmaya götürdü. Uzatmada iki takım da iyi savunma yaptı. Son 5 saniyeye 70-69 ile önde girdik. Ormanspor, son topu kullanamayınca Konyaspor, maçı kazanarak seride 2-1 öne geçti. Serinin 4. maçı salı günü saat 16.00’da oynanacak. Konyaspor, bu maçı kazanırsa finale yükselecek.

Dev Kartal’da Marcus Hall, 29 sayı, 11 ribaunt, Sertay Gürsu da 14 sayı, 3 ribaunt, 2 asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Maçı TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, yönetim kurulu üyeleri ile Konya spor camiasından önemli isimler de izledi.