Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor bataklıkta kayboldu

Konyaspor bataklıkta kayboldu

Konyaspor için yoğun bir hafta geride kaldı, hafta içi kupa mücadelesinde Amasyaspor ile karşılaşan Konyaspor, hafta sonu İzmir’de Göztepe ile mücadele etti.

Kupada amatör lig temsilcisi Amasyaspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 5-2 mağlup eden Konyaspor, lig mücadelesinde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.

Yöneticiler kulüpleri idare eder ve futbolcu ve teknik adamların rahat çalışması için gerekli olanakları sağlar, teknik adamlar uzun lig maratonunda takımlarını fiziksel ve zihinsel açıdan hazır tutar, futbolcuların görevi de teknik adamın verdiği görevi yerine getirmektir.

Konyaspor’un çok iyi kadrosu olduğuna inanıyorum ve bu takımın kadro kalitesinin Türkiye liginde ilk 3’ü zorlayacağına inanıyorum. Konyaspor’un sıradan bir takım olduğuna inanmış olsam bu kadar acımasız yorum yapmam.

Fenerbahçe maçı sonrası Jahovic’in mutsuz olduğundan ve teknik kadroyla arasındaki iplerin gerildiğinden bahsetmiştim, futbolcuyu hazır ve zihinsel açıdan rahatlatması gereken adam teknik direktör. Jahovic geçen sezon da zaman zaman kulübede kalıyordu fakat böyle mutsuz değildi. Geldiği günden beri Eto’o ile ilgili gereksiz yorumlar yapan, yönetimin kendi insiyatifinde yaptığı transferlere soğuk duran Konyaspor’un sevgili teknik direktörü bu günlerde Jahoviç ile arası her geçen gün braz daha açılıyor. Bu hafta sonu da Konyaspor teknik direktörü mağlubiyetin faturasını defansta bireysel hata yapan oyuncuya çıkardı…

Rıza hocanın futbol zekası ile Fofana’nın futbol zekası bire bir örtüşüyor. Hurtado’nun futbol zekası ve oyun görüşü Rıza hocaya uymayınca Fofana onbirde Hurtado kenarda…

Konyaspor takımında her hafta adale sakatlıkları duyuyoruz, bu takımın iyi çalışmadığını gösteren bir durum. 80lerden 90lardan kalan alışkanlıkla takımı çalıştırmaya çalışınca durum böyle oluyor.

Konyaspor hafta içi kupa mücadelesinde Amasyaspor’u rahatça kupanın dışına itip yoluna devam etti.

Pazar günü ise Konyaspor, İzmir’de Göztepe’nin konuğu oldu ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Hafta içi yapılan kasırga duyurusu maça hazırlanmayı güçleştirmişti, maç oynanacak mı, başka ilde mi oynanacak, ertelenecek mi derken mücadele Bornova stadyumunda oynadı. Maç sağanak yağmur ve o yağmurun ağırlaştırdığı sahada oynandı. Böyle sahalarda bırakın futbol oynamayı ayakta kalmak bile çok fazla efor ister. Ağır sahada bazı oyuncuların ayakta durmakta zorlandığını gördük, Milosevic başta olmak üzere pek çok oyuncu performansının uzağında kaldı. Selim hatalar yaptı, Konyaspor İzmir’de mağlup oldu. Selim’i ben eleştirebilirim veya başka bir yorumcu arkadaş bu konuda fikrini beyan edebilir ancak takımın teknik direktörü maç sonu çıkıp mağlubiyeti hata yapan oyuncuya bağlarsa, bu açıklama kabul edilebilir bir durum olmuyor. Takım içinde arkadaşlık ve sevgi saygı ortamını sorgulamamıza sebep oluyor.

Ben Konyaspor’un hocasından memnun değilim, Traore fazla kilolarını atamıyor, Hurtado onbirde yok, Diagne sakatmış, Ali Turan darbe almış, Filipovic bekleniyor, Jahovic’in kafasını rahatlatmak gerekiyor. Benim teknik direktörüm kuyruğunu kurtarma derdinde…

Bu arada Kayseri’den sonra, İzmir’de de takımını coşkuyla destek olan taraftar bir kez daha saygımızı kazandı. Beşiktaş müsabakasında bu taraftarı stadyuma bekliyoruz…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR