Konyaspor camiası darbeye karşı tek vücut oldu

Konyaspor camiası taraftarıyla yönetimiyle darbeye karşı tek vücut oldu. Yeşil beyazlı ekibe gönül verenler, kulübün eski binasından Mevlana Meydanı'na kadar meşaleler ve tekbirlerle yürüdü.
Konyaspor camiası darbeye karşı tek vücut oldu

Atiker Konyaspor camiası, FETÖ'nün hain darbe girişime karşı tek vücut oldu. 20 Temmuz Çarşamba akşamı Zafer Meydanı'ndaki eski kulüp binasının önünde bir araya gelen kalabalık taraftar topluluğunun sözcüsü Fatih Koçer, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, İkinci Başkan Fatih Yılmaz, Başkan Yardımcılarından Güven Öten, Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Parmak ve Genel Müdür Muhammed Ak'ın katılımın ardından bir basın açıklaması yaptı.

“TARİHİN EN ALÇAK TERÖR SALDIRISINI GERÇEKLEŞTİRDİLER”

Konyaspor Taraftarlar Derneği adına açıklamalarda bulunan dernek basın sözcüsü A.Fatih Koçer, “15 Temmuz gecesi Türk milletinin göz bebeği, peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yuvalanmış bir terör örgütünün mensupları, Türkiye tarihinin en alçakça terör saldırısını gerçekleştirmişlerdir. İslam dünyasının umudu, adına ‘medeniyet’ denilen tek dişi kalmış canavara karşı ‘mazlumların son kalesi’ olan ülkemiz bundan önceki süreçlerde pek çok kez saldırıya uğramış ancak ilk kez kendi ordusunun silahlarını ele geçirmiş bir yapı tarafından hedef alınmıştır. Ancak bu yüce millet kalkışmanın ilk anından itibaren yeni bir Kurtuluş Savaşı ruhu ortaya koymuş, ülkemiz üzerinde hesabı olan şer odaklarının yerli işbirlikçilerine karşı göğsünü siper etmiştir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere memleketin her yerinde ve özellikle milli ve manevi değerlerin başkenti Konya’da vatandaşlarımız dünya tarihinin en alçakça saldırısına karşı, destansı bir direniş ortaya koymuştur. Bu direnişle birlikte hainlerin emelleri boşa çıkartılmış, ve millet bir kez daha egemenliğe el koymuştur…” dedi.

MEŞALELER VE TEKBİRLERLE YÜRÜDÜLER

Açıklama sonrasında Zafer Meydanı'ndan, Mevlana Türbeönü'ne kadar devam eden 'Demokrasi ve milli iradeye destek yürüyüşü' başladı. Taraftar gruplarının önünde yer alan yönetim kurulu üyeleri atılan sloganlara iştirak etti. Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yürüyüş sırasında uzun süre dev Türk bayrağını taşıdı. Meşaleler ve tekbirlerle Mevlana Meydanı'na gelen kalabalık gruba Başkan Ahmet Şan kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

"DESTANSI MÜCADELEYİ TÜM DÜNYA UNUTMAYACAK"

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "15 Temmuz gecesi yaşananları bu millet asla unutmayacak. Bu milletin o gece vatan hainlerine karşı canı pahasına ortaya koyduğu destansı mücadeleyi de tüm dünya unutmayacak. Burada her türlü siyasi görüşe mensup binlerce arkadaşımı görüyorum. Mesele vatan ve devletin bekası olunca bir araya gelen milyonları gördükçe gururlanıyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Aziz şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyor, demokrasi ve milli irade yürüyüşüne katılan bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.