Konyaspor, Denizlispor deplasmanında...İşte muhtemel 11'ler

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 4.haftasında bugün deplasmanda Yukatel Denizlispor'un konuğu olacak. Denizli Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek.
Konyaspor, Denizlispor deplasmanında...İşte muhtemel 11'ler

Süper Lig'in ilk 3 haftasında çıktığı tüm maçlardan beraberlikle dönen ve bu süreçte 3 puan toplayabilen İttifak Holding Konyaspor, artık kazanmak istiyor. Geçtiğimiz sezondan bu yana devam eden beraberlik serisini sona erdirmek isteyen yeşil beyazlılar, uzun süren galibiyet hasretini Denizli'de dindirmeyi hedefliyor. Dün sabah saatlerinde yaptığı son çalışmayla bu maçın hazırlıklarını tamamlan yeşil beyazlılar, Denizli'ye giderek otele yerleşti ve maç saatini beklemeye çekildi. Denizli Atatürk Stadyumu'nda bugün saat 20.00'de başlayacak mücadelede hakem Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Murat Engin Gözütok yapacak.

KONYASPOR BERABERLİKTE LİDER

Ligde oynadığı son 10 maçı kaybetmeyen ancak bu karşılaşmaların dokuzundan beraberlikle ayrılan Konyaspor, geçen sezonun başından bu yana Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla berabere kalan (1G) takım konumunda yer alıyor. Yeşil beyazlılar, Süper Lig'deki son galibiyeti geçen sezonun 31. haftasında 6 Mayıs tarihinde deplasmanda Alanyaspor'a karşı almıştı. Bundan önce Konyaspor'un son galibiyeti, ligin 19.haftasındaki 2-0'lık Antalyaspor galibiyetiydi.

KONYASPOR’DAN ÇOK DENİZLİ’DE AZ ŞUT

Süper Lig’deki ilk üç haftada rakip kaleye atılan şutlarda Konyaspor, lider takım olarak göze çarpıyor. Yeşil beyazlılar bu süreçte rakiplerin kalelerine 56 şut gönderdi. Yeşil beyazlılarında bugünkü rakibi Denizlispor ise bu alanda 3 ekiple birlikte son sırada yer alıyor. 3 haftada rakiplere 28 şut çeken Horozlar, Ankaragücü ve Gençlerbirliği’yle birlikte ligde en az şut çeken takımlar olarak göze çarpıyor.

KOCAMAN, İLDİZ’E KARŞI KAZANIYOR

Konyaspor’un tecrübeli teknik direktörü Aykut Kocaman, ligin 4.haftasında bugün oynayacağı Denizlispor’un antrenörü Yücel İldiz’e karşı sürekli kazandı. Aykut Kocaman, Yücel İldiz’le bugüne kadar farklı takımlarda 4 kez rakip oldu ve tüm maçlardan Kocaman’ın takımları galibiyetle ayrıldı.

KONYASPOR’DA JONSSON, DENİZLİ’DE RODALLEGA

Konyaspor’un Danimarkalı futbolcusu Jens Jonsson’un, Süper Lig’de rakip kalelere çektiği son altı isabetli şutun beşi gol oldu. Yeşil beyazlıların istikrarlı futbolcusu Jonsson, bu istatistiğiyle Konyaspor’da ön plana çıkarken, bu sezon tüm maçlara ilk 11’de sahaya çıktı ve ikinci haftadaki rakip Galatasaray’a karşı gol atma başarısı gösterdi. Denizlispor’da ise Hugo Rodallega göze çarpan isim oldu. Ege temsilcisinin golcü futbolcusu Rodellega da bu sezon ligin ilk haftasında oynadıkları Galatasaray’ın ağlarını sarsmayı başarırken, 3 lig maçında da ilk 11’de sahaya çıktı. Danimarkalı futbolcu ayrıca, Konyaspor’a karşı ilk 11’de sahaya çıktığı son beş resmi maçın dördünde dört gol attı.

HAVA TOPUNDA GEÇİT YOK

Süper Lig’in hava topunda lider takımı Konyaspor rakiplerine bu alanda geçit vermedi. Yeşil beyazlılar, 2019/2020 sezonunda 64 hava toplarında diğer takımlara göre zirveye yerleşti. Anadolu Kartalı ayrıca, ligin ilk 3 haftasına da aynı kadroyla başlayarak ilk 11’ini bozmayan 3 takım arasında yer aldı. Diğer iki ekip, yarınki rakip Denizlispor ve Akdeniz temsilcisi Alanyaspor olarak dikkat çekti.  Denizlispor, bu sezon oynanan maçlarda, Avrupa’nın 5 büyük liginde ve Süper Lig’de gol yemeyen tek takım oldu.
 

MUHTEMEL 11’LER

DENİZLİSPOR: Stachowiak, Mustafa Yumlu, Oğuz, Bergdich, Sapunaru, Zeki, Murawski, Aissati, Recep, Rodallega, Barrow

KONYASPOR: Serkan, Ali Turan, Anicic, Skubic, Ferhat, Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali, Milosevic, Miya, Bajic

SAAT: 20.00

HAKEM: Ali Şansalan

YAYIN: BEIN SPORTS2

STAT: Denizli Atatürk
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ