Konyaspor deplasmanda Galatasaray karşısında

Spor Toto Süper Lig'in 2.haftasında Konyaspor, bugün deplasmanda Galatasaray’a konuk olacak. İlk haftayı beraberlikle tamamlayan yeşil beyazlılar, bu maçtan galibiyetle dönerek ilk 3 puanını almayı hesaplıyor.
Konyaspor deplasmanda Galatasaray karşısında

Sezona MKE Ankaragücü beraberliğiyle başlayan Konyaspor, yarın 2.hafta karşılaşmasında İstanbul’da Galatasaray’ın konuğu olacak. Zorlu rakibi karşısında 3 puan hedefleyen Konyaspor’un geçen hafta sergilediği futbol ümit vermişti. Galatasaray ile Konyaspor arasında oynanacak ligin 2.hafta maçı bugün akşam saat 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak.

GALATASARAY KARŞISINDA KÖTÜ SERİ

Atiker Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugün 37. kez karşı karşıya gelecek. Konyaspor, sarı-kırmızılı ekip karşısında 16 yıldır galip gelemiyor. İki takım arasında daha önce oynanan 36 maçta sarı-kırmızılılar 27, yeşil-beyazlılar ise 2 galibiyet aldı. 7 maçta ise eşitlik bozulamadı. Bu maçlarda Galatasaray 71 kez fileleri havalandırırken Konyaspor ise 20 gol attı. Galatasaray’a karşı 2 kez kazanan Konyaspor, son galibiyetini 13 Eylül 2003’te Konya’da oynanan maçta 1-0’lık skorla almıştı. Anadolu Kartalı, bu tarihten sonra oynanan 28 maçta rakibine üstünlük sağlayamadı.

KOCAMAN İLE TERİM ARASINDA 14.RANDEVU

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in takımları arasında oynanan 13 maçta Terim’in 5-3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Fatih Terim ile Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar Süper Lig ve Türkiye Süper Kupası’nda toplam 13 kez karşı karşıya geldi. İki teknik adam ilk olarak 27 Eylül 2002'de Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynanan mücadelede karşılaştı ve Terim’in öğrencileri sahadan 2-0 galip ayrıldı. Söz konusu 13 maçta Fatih Terim’in Aykut Kocaman’a 5’e 3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi. Söz konusu maçlarda Terim’in takımı 18 kez rakip fileleri havalandırırken, Aykut Kocaman’ın ekipleri 15 gol attı. İki teknik adam en son geçen sezonun ikinci yarısında Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşılaştı ve mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi.

KALKAVAN KONYASPOR'A İYİ GELMİYOR

Konyaspor'un bugün oynayacağı Galatasaray maçında düdük çalacak tecrübeli hakem Mete Kalkavan, yeşil beyazlılara iyi gelmiyor. Anadolu Kartalı, bugün Kalkavan yönetiminde 18. maçına çıkacak. Daha önce Kalkavan ile çıktığı 17 karşılaşmada 2 galibiyet 7 beraberlik alan yeşil beyazlılar 8 mücadeleden de mağlubiyetle ayrıldı. Mete Kalkavan, bu maçlarda Konyasporlu futbolculara 6 kez kırmızı 38 kez de sarı kart gösterdi.

 

MUHTEMEL İLK 11’LER

GALATASARAY: Muslera, Luyindama, Donk, Mariano, Nagatomo, Seri, Nzonzi, Babel, Feghouli, Jimmy, Diagne

KONYASPOR: Serkan, Ali Turan, Anicic, Skubic, Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali, Miya, Milosevic, Bajic

SAAT: 21.45

STAT: Türk Telekom

HAKEM: Mete Kalkavan

YAYIN: beIN SPORTS