Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor Futbolcu İzleme Komitesi'nin dikkatine

Konyaspor Futbolcu İzleme Komitesi'nin dikkatine

Ligin sonuna yaklaşılırken çoğu takımda transfer hareketliliği başladı.  Döviz kurundaki artış takımlarımızı bu yıl yabancı transferinde daha çok zorlayacak gibi görünüyor. Bu sebeple oyuncuları kaynağında bulmak maliyetleri düşünmek için önem kazanıyor.

Avrupa takımları bu işi çok iyi yapıyor. Avrupalı buluyor oynatıyor bize satıyor. Bizim ligimize ise bu oyuncular Avrupa liglerinden çok daha pahalıları geliyor. Ancak yine de kaynağında bulunan doğrudan Afrika'dan getirilen oyuncular hiç yok değil.

Başakşehir'de oynayan Attamah, Osmanlıspor'da oynayan Aminu Umar, Kasımpaşa’da oynayan Edouk düşük maliyetli Türkiye’ye getirilen oyuncular.

Şuan Hull City takımında oynayan Niasse'yi Akhisar kaynağında bulup çok düşük maliyetli takımına katmış 5 milyon Euro’ya satmıştı. Elazığspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Kehinde’de Afrika’da keşfedeler bir oyuncu. 1.94 lük dev forvet 16 maçta 8 gol atıp pivot özellikleriyle dikkat çekiyor.

Türk kulüpleri de yavaş yavaş Afrika’ya ilgi göstermeye başladı. Daha önce Türkiye’de kaleci olarak futbol oynayan organizatör ve futbolcu temsilcisi Naci Bilgetürk Afrika piyasasını yakından tanıyor. Naci Bilgetürk oyuncuları kaynağında tespit etmek adına Türk kulüplerine önemli bir hizmet sunuyor ve önemli bir organizasyonla imza atacak. 

Şu an için Türkiye’nin pek çok Süper lig ve TFF 1. Lig takımı bu organizasyonla ilgileniyor.  Futbolcu izleme komiteleri ve scoutlar çoktan rezervasyon yaptırdı bile.

   Buna göre 5 - 14 Haziran tarihleri arasında Kamerun Nijerya ve Gana ‘da düzenlenen turnuvalar izlenecek. Bu turnuvalara 16 -24 yaş aralığında oyuncular katılabiliyor. Bu oyuncular organizatör ekip tarafından yıl içinde Afrika liglerinde takip edilen ve göze batan seçme oyuncular. Yani her önüne gelen oyuncu bu turnuvalara katılamıyor.

     Dahası Türkiye’den gidecek kulüp temsilcilerinin ve  scoutlarının otel ve yemek masraflarını turnuvanın sponsorları karşılıyor. Geriye sadece uçak bileti maliyeti kalıyor. Yani Türkiye’nin Turnuvayı takip edecek kulüplerin yetkilileri sadece uçak bileti maliyetine bu organizasyonu takip edebiliyor. Geriye sadece cevheri keşfedecek futbolcu kumaşından iyi anlayan bir çift göze ihtiyaç kalıyor. Zamanında rahmetli İlhan Cavcav'ın getirdiği Afrikalı oyuncular Türkiye'de çok konuşulmuştu. 

      Konyaspor izleme komitesinin bu organizasyondan haberi var mı bilmiyoruz. Ancak Afrika’da cevheri kaynağında aramak fikri heyecan verici…

img-20170513-wa0001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR