Konyaspor, Galatasaray karşısında hasreti dindirmek istiyor

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 17.haftasında bugün sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Yeşil beyazlılar, 14 yıldır yenemediği rakibini mağlup ederek 19 maçlık hasretine son vermek istiyor.
Konyaspor, Galatasaray karşısında hasreti dindirmek istiyor

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 24 puanla 7.sırada tamamlayan Atiker Konyaspor, devre arasında Antalya'da verimli bir kamp dönemi geçirdi. Daha sonra Konya'da çalışmalarını tamamlayan yeşil beyazlılar ikinci devreye hazır hale geldi. Ligin 17.haftasında bugün sahasında Galatasaray'ı konuk edecek Anadolu Kartalları rakibini mağlup ederek sarı kırmızılılara karşı 14 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi amaçlıyor. İstanbul temsilcisine karşı son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Atiker Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 19 karşılaşmadan 15'ini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

İKİ GALİBİYET DE KONYA'DA

Atiker Konyaspor, tarihinde 30 kez karşılaştığı Galatasaray'a karşı yalnızca 2 kez galip gelebildi. Galatasaray bu maçların 23'ünü kazanırken 5 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Yeşil beyazlılar 2 galibiyetini de Konya'da elde ederken, deplasmanda kazanamadı. Sarı-kırmızılıların 63 golüne, yeşil-beyazlılar 17 golle yanıt verebildi. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda Atiker Konyaspor sahasında 4-1 mağlup olurken, İstanbul'da oynanan maçta gol sesi çıkmadı.

MUHTEMEL 11'LER

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Douglas, Vukovic, Ali Turan, Skubic, Ali Çamdalı, Volkan, Fofana, Ömer Ali, Bajic, Rangelov

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Semih, Carole, Selçuk, De Jong, Podolski, Sneijder, Rodrigues, Eren

Teknik Direktör: Riekerink

STAT: Konya Arena

SAAT: 19.00

HAKEM: Mete Kalkavan

YAYIN: beIN SPORTS

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ