Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

KONYASPOR GALİBİYETİ ALDI AMA…

KONYASPOR GALİBİYETİ ALDI AMA…

Atiker Konyaspor Kasımpaşa’yı mağlup ederek deyim yerindeyse üstündeki ölü toprağını atmış oldu. Avrupa’da ve ligde üst üste kötü sonuçlar alan yeşil beyazlılar için aslında 3 puandan başka çare yoktu.

Olası bir mağlubiyette kötü senaryolara gebe kalınabilirdi. Ligde üç maçtır kazanamayan yeşil beyazlılar bu maçı da kaybetseydi fatura kime kesilirdi?

Bu gibi durumlarda ilk eleştirilen hoca olur ama Konyaspor’da ilk sorumluluk yönetim ve haliyle Başkan Ahmet Şan’da. Nedenini biliyoruz ama tekrar hatırlatalım.

Kendimizi kandırmayalım. Konyaspor kadrosu şuan ligde ez zayıf kadrolardan biri. Bu kadroyu Aykut Hoca’dan  başka  Süper Lig’de yönetebilecek hoca yok bence..

Süper Lig takımlarından en az kadro derinliğine sahip takım Konyaspor. Alternatiflerin olmaması maalesef kötü sonuçların alınmasını sağlıyor.

Kasımpaşa galibiyeti Aykut Hoca’nın tabiriyle “ilaç” gibi oldu gerçektende. Kötü sonuç alınsaydı bir kesim taraftar hocaya yüklense de diğer bir büyük kısmı da yönetime yüklenecekti.

Sebebi ise transfer döneminin tabiri caizse boş geçilmesi, gereken transferlerin yapılmaması olurdu.

Peki Kasımpaşa’yı yendik. Şuan çok mu rahatız?

Hayır tabiki. Dişimize göre bir rakip geldi ve mağlup ettik. Ama bunun dahası var.

Bas bas bağırıyoruz. Yine tekrar etmekte fayda var. Kadroya takviye şart. Takımda gözle görülen, azimle çabalayan Ali Çamdalı’nın ve Ömer Ali’nin dışında isim saymakta güçlük çekiyoruz.

Savunma bakanı dediğimiz Vukovic bile geçen sezonki performansının gerisinde kaldı.

Bu acı gerçekleri mağlubiyetten sonra yazması kolay. Önemli olan kazandığımızda yazalım ki bu galibiyetlerin değerini çok iyi bilelim.

Şimdi Konyaspor’a ilaç gibi gelecek bir milli maç arası var. Yeşil beyazlı ekibin futbolcusundan teknik heyetine güzelce bir dinlenip tamamen lige odaklanması gerekir. Artık zorlu fikstür geride kaldı. Konyaspor bundan sonra ilk yarının sonuna kadarki 7 maçta daha kolay rakiplerle oynayacak. Matematiksel hesapları saymazsak Avrupa’ya havlu atan temsilcimizin artık dört elle lige sarılması gerekir.

Özellikle altını çizerek söylüyorum: Yönetim Aykut Kocaman’ın verdiği üçüncü beşinci değil de birinci transfer listesindeki oyuncuları devre arası takıma kazandırabilirse, ikinci yarıdaki maçlarda gerçek Konyaspor’u, özlediğimiz geçen yılki Konyaspor’u yeniden izleme fırsatı buluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR