Kasım Göçer

Kasım Göçer

KONYASPOR GERİLİYOR!!

KONYASPOR GERİLİYOR!!

Deplasmanda Beşiktaş’a yenilmek normal bir sonuç ama Atiker Konyaspor’un futbolu ilk haftalara göre geriye gidiyor.

            Süper Kupa maçında Beşiktaş’a karşı oynanan futbol ile ligin beşinci haftasında Beşiktaş’a karşısında ortaya konan futbol arasında dağlar kadar fark var.

            Süper Kupa maçından sonra takıma katılan ve Mustafa Reşit Akçay’ın forma şansı verdiği oyuncular takıma hiçbir katkı vermiyor.

            15 transfer yapılmış takıma katkı sağlayan bir Mehdi, biraz Musa. İki oyuncu dışında alınan diğer oyuncular için olumlu şeyle söylemek mümkün değil.

            Atiker Konyaspor’un gidenlerin yerine alınacaklar dahil beş, altı iyi transfere ihtiyacı olduğu halde sürüsüne bereket bir ton vasat oyuncu alınmış gibi görünüyor.

            Yeni oyuncular hakkında ön yargılı olmak istemiyorum ama ışık vermiyorlar.

            Transfer edilen oyuncuların hiçbirinin backgroundlarında üst düzey lig tecrübesi yok. Hücum hattına alınan oyuncuların referanslarında Fas ligi, Mısır ligi, Arabistan ligi, Katar ligi, Güney Afrika ligi gibi Türkiye Süper ligi ile kıyaslanamayacak ligler var.

            Çok eleştirdiğim Bajic’i, Rangelov’u arar olduk.

            Hücum organizasyonu tümüyle Fofana’nın şapkadan tavşan çıkarmasına bağlanmış.

            Moke orijinal stoper değil. Önliberodan bozma stoper olduğu için ayakları iyi ama çok bireysel hata yapıyor.

            Filipoviç at mı deve mi bilmiyoruz.

            Her maç kaleci Serkan fazla mesai yapıyor.

            Yeni oyuncular hakkında ön yargılı olmak istemiyorum ama ışık vermiyorlar.

            Üstelik bu oyuncuların maliyeti ise devlet sırrı gibi yönetim tarafından saklanıyor.

            Mustafa Reşit Akçay ise ilk haftalar Aykut Kocaman’ın Atiker Konyaspor’a kazandırdığı takım oyunu anlayışını geliştireceğine ilişkin ümit vermişti.  

Ancak sonrasında takımı yapboz tahtasına çevirdi. Atiker Konyaspor’un ideal on biri yok. Hocanın da ideal on bire dair bir fikri olduğunu düşünmüyorum.

Beşiktaş maçında ayakta kalan emektar Ali Turan. Hoca onunla da sorun yaşayıp kadro dışı bırakmazsa eğer.

Konyaspor’a karşı pozisyon bulmak kolay bir iş değildi. Şimdi belki de ligin en çok çok pozisyon veren takımlarından birisi haline geldi.

Beş maç sonunda elde var 3 puan. Konyaspor uzun zamandır küme düşme hattını unutmuştu. Şu an puan cetveline baktığımda Atiker Konyaspor’un konumu endişe verici.

Şunu kabul ediyorum. Atiker Konyaspor’un ilk beş haftalık fikstürü zor bir fikstürdü. Lig planlamasında Beşiktaş deplasmanına puan yazmazsınız.

 Ancak ilk beş haftanın olmazsa olmazı Alanya maçı kaybedildi. Ve şimdi sırada mutlaka ama mutlaka kazanılması gereken bir maç var: Akhisar maçı.

Akhisar maçı kazanılamazsa stresli günler başlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR