Ali Pay

Ali Pay

Konyaspor hem Anadolu’nun hem gönüllerin lideri

Konyaspor hem Anadolu’nun hem gönüllerin lideri

Cumartesi günü oynanan Gençlerbirliği-Konyaspor müsabakasını ekibimiz deplasmanda kazanarak yoluna devam etti.

Sezon içerisinde hoca krizi yaşayan Gençlerbirliği İbrahim Üzülmez’i teknik direktörlük görevine getirmişti. Üzülmez’le beraber yükselişe geçen Başkent Ekibi Konyaspor’la birlikte sezonun ikinci yarısında en çok puan toplayan ekiplerin başında geliyordu. Maçın ilk yarısı ikili mücadelelerle geçerken Gençlerbirliği De Jalma ile girdiği net pozisyonu kaleci Serkan Kırıntılı önledi.

 İlk 45 dakika iki takımında yorulmadan bitirdiği bir yarı oldu.

İkinci yarı ise Gençlerbirliği Stanko ile girdiği net pozisyonu yine kaleci Serkan kurtardı. Maç bu skorla bitecek diye beklenirken, Ömer Ali’nin ara pasında attığı topu Rangelov iyi kontrol ederek kalecinin üstünden düzgün bir vuruşla Konyaspor’un galibiyet golünü attı. Hemen akabinde ise Traure ile girdiği net gollük pozisyonu harcayan Konyaspor maçı yine de kazanmasını bildi.

Maçın hakemine gelince;

İki takımda savunma ağırlıklı orta saha ile oynayınca maçın hakemine pek fazla iş düşmedi. Orta sahada ortada bir maç yönetti. Maçı bitirdiğinde Konyaspor’un galibiyetini ilan etmiş oldu. Bu galibiyetle Konyaspor gönüllerin lideri olmasının yanında Anadolu’nun Lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Aykut Kocaman bu maçla ilgili takımı değerlendirecektir elbet; Kaleci Serkan Kırıntılı’nın kurtarışları ile Traure’nin son dakikada kaçırdığı net pozisyon en başta dikkate alacaktır. Bu nokta da bir gerçeği daha hatırlatmak istiyorum; Bir maçta bir kaleciye ne kadar az top gelirse kalecinin işi o kadar zorlaştığı gerçeğini. Kaleci Serkan etkili kurtarışlarıyla galibiyette büyük rol oynadı. Son dakikada kaçırılan pozisyonu da takım içindeki dengeleri gözeterek değerlendirecektir Aykut Hoca.  Her şeye rağmen Aykut Kocaman ve Konyaspor bu galibiyeti ile üçüncü sıradaki yeri sağlamladı. Bir zamanlar seçimlerde bile konu olan Konyaspor’u UEFA’da maç oynatma vaadi ve hayaline hiç bu kadar yaklaşmamıştık Konyaspor olarak. Konyaspor artık hedefine çok yakın. Anadolu’nun lideri olan Konyaspor UEFA yoluna devam ederken bu şehrin içinden futbol sevgisini artıran Aykut Kocaman ve Konyaspor’a Fenerbahçe maçında da Şehri sevince boğması en büyük dileğimiz…

Tabi bu noktada şunu da unutmamak gerekir ki şampiyonluk yarışından kopmak istemeyecek bir Fenerbahçe Konyaspor’un karşısına çok daha motive olmuş şekilde çıkacaktır. Bu Fenerbahçe için aynı zamanda bir de dezavantaj anlamına geliyor. Konyaspor’un bu dezavantajı kendi lehine çevirmesi hiç de zor değil.

Cumartesi günü her şey umarız Anadolu’nun Lideri istediği gibi olur.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR