Konyaspor, holiganları stada almayacak

Atiker Konyaspor Kulübü, Galatasaray maçı öncesi sarı kırmızılı taraftarı darp eden 4 taraftarını ömür boyu Konya Büyükşehir Stadı'na girişini yasakladı. Kulüp, bundan sonraki süreçte olaylara karışanlara da aynı yaptırımı uygulayacağını ifade etti
Konyaspor, holiganları stada almayacak

Atiker Konyaspor'dan yapılan açıklamada,'Kulübümüz geçtiğimiz haftasonu Galatasaray ile oynadığımız Süper Lig mücadelesi öncesinde yaşanan tatsız hadisenin ardından emniyete sevk edilen 4 kişiden kombinesi bulunan iki şahsın bu haklarını ve olaylara karışan kişilerin tamamının bundan sonra Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’na girişlerini yasaklamak için yönetim kurulu kararı aldı.

Atiker Konyaspor Yönetim Kurulu’muz dün akşam kulüp idari binamızda gerçekleştirdiği olağan toplantısında haftasonu yaşananları bütün detaylarıyla gündemine taşıdı. Toplantı sonrasında oybirliğiyle, şiddeti benimseyen, makul gören şahısların stadyumumuza girişleri yasaklandı. 

Kurul toplantısı sonrası yapılan açıklamada “Konu yargıya intikal etmiş durumdadır. Bundan sonrası yargının işidir. Ancak kulüp yönetimi olarak yaşananların bir karşılığının olması gerektiği inancıyla olaylara karışan şahısların bundan böyle stadyumumuzda karşılaşmalarımızı izlememeleri için gereken bütün tedbirleri almış durumdayız. Bundan sonra da benzer olaylarda tutumumuzun aynı şekilde olacağının bütün spor kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Öte yandan sporda şiddetin önüne geçebilmek kötü, çirkin tezahüratı futbol sahalarından ve etrafından uzaklaştırabilmek için aynı hassasiyeti diğer kulüplerimizden de bekliyoruz” denildi.