Konyaspor, Kocaman ile ilkleri yaşamıştı!

Atiker Konyaspor’da Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için en büyük aday, daha önce de Konyaspor’u çalıştıran Aykut Kocaman. Kocaman, yeşil-beyazlılardaki 2. döneminde başarılı 3 sezon geçirerek Anadolu Kartalı’na ilkler yaşatmıştı
Konyaspor, Kocaman ile ilkleri yaşamıştı!

Söz konusu 3 sezonda takıma ilkleri yaşatan deneyimli teknik direktör, Türkiye Kupası'nı kazandırdığı ekibini üst üste iki kez de Avrupa kupalarına taşımıştı. Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-2015 sezonunda Atiker Konyaspor, ligi 8. sırada bitirmişti. 2015-2016 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşımıştı. Kocaman’ın teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonunda ligde istediğini gerçekleştiremeyen Anadolu Kartalı, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısını göstermişti.

KOCAMAN İLE REKORLAR KIRILMIŞTI

3 sezon boyunca toplam 132 karşılaşmada görev yapan deneyimli teknik direktör, Konyaspor tarihinin en istikrarlı ismi olmuştu. Aykut Kocaman, bu dönemde yeşil-beyazlı kulübün tarihine geçen başarılı sonuçlara imza attı. Atiker Konyaspor, 2015-2016 sezonunda ligi 3. bitirerek, kulüp tarihinin en iyi derecesini elde etmişti. Kocaman yönetimindeki ekip, aynı sezon 66 puan topladı ve kulüp tarihinin bir sezondaki en yüksek puanı kazanmıştı. 2015-2016 sezonunda ligde Aykut Kocaman yönetiminde 19 galibiyet alan Konyaspor, 26 yıl sonra 14 galibiyeti olan sezonunu geride bırakarak, kulüp rekorunu kırmıştı.