Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konyaspor Konya’nın en önemli sorunu mudur?

Konyaspor Konya’nın en önemli sorunu mudur?

 

Aslında spor yazarı değilim, neden Konyaspor’u yazayım değil mi? Ama Konyaspor sorunu artık spor konusunu çoktan aşmış durumda. Konya’da zaten kaç defa yazdık, sporda tam anlamıyla tehlike çanları çalıyordu ve bu güne gelindi.

Bu konuları yazınca bizi gören dostlarımız bize hemen “spor yazmaya da mı başladın” diyor. Bana onlar bu soruyu sorunca da ben hep üzülüyorum, yahu bu şehir ne zaman sporun çoktan spor yazarlarını, hatta sporcuları aşmış bir sektör haline geldiğini anlayacak. Anlamalıyız, anlamamız gerekiyor, onun için yazıyorum…  

Bugün dünya üzerinde tanıtımın yolu iki yoldan geçmektedir, birisi sanat, birisi de spor. Tabi ben sanatın içine sinema ve dizi gibi unsurları da katıyorum.

Eğer sanat ve sporda etkili olamazsanız istediğiniz kadar üretim yapın, istediğiniz kadar ihracat yapın yaptığınız işler insanları etkileyemiyor. Dünya düzenine etki yapamıyorsunuz. Ama spor ve sanatta etkinliğiniz artması, sanayi ve ticaret alanındaki artışınız ile at başı giderse bu üretiminize, prestijinize katkı yapıyor, bir başka deyişle kar olarak dönüyor.

Medyada yer almak dünya üzerinde tanınırlık alanında bir kıstas olarak kabul ediliyor. Peki, bugün medyada en uzun görünen konular nedir? Ben ifade edeyim, spor, din, sanat ve siyaset… İnsanların yaşamlarını şekillendiren dört alan bunlar…

Öyle olunca spor toplumda bu kadar güncel ve takip edilir bir durumdayken siz kalkar ülkenin süper liginde yer alamazsanız, doğal olarak şehrinizde alamıyor. Bakın Türkiye’yi etkileyen unsurlara, bakın süper ligde İzmir’in takımlarının etkisiz hale gelmesi ile İzmir’in etkisiz konuma geliş sürecine, bakın Kayseri’nin, Gaziantep’in, Sivas’ın, Bursa’nın ülkemizdeki etkinliğine, bakınız Karadeniz’in bu ülkede nasıl belirleyici bir konumda olduğuna ve bir de sporda, özellikle futbolda bu şehirlerin etkinliğinin artmasına bakın.

Neyse anlayacağınız ben Konyaspor’u bu şehrin yeterince önemseyemediğini düşünüyorum. Bugün Konya’nın en önemli sorunu nedir? Sorusuna verilecek en önemli yanıtlardan birisi Konyaspor ve Konya’da spor’dur.

Konya’da sadece Konyaspor kötü gitmemektedir, aynı zamanda birçok branşta Konya kötüye gidiyor. “Konya Şeker spora sahip çıktı” diye sevinmiştik onu da ne yazık ki Konyaspor açmazında yedik bitirdik. Bugün Anadolu Selçuklu Spor oynadığı futbolla hiç kimseyi tatmin etmiyor. Konyaspor’u da geliştiremedik. Yazık oldu, Konyaspor’u Konya Şekerle kazanırız derken Anadolu Selçuklu Spor’un kaybedilmesi süreci başladı. Konyaspor’u da kazanamadık. Ben bu şehirde etkili bir insan olsaydım, Konyaspor’a hiç dokunmazdım, Anadolu Selçuklu Spor’u büyütür ve onunla yola devam ederdim. Zira Konyaspor’un içindeki kargaşa Anadolu Selçuklu Spor da yok. Olmadı, birisini kurtarmak varken ikisi de gidiyor. Umarım Konya Şeker’i bu işler yormaz ve spora olan desteği devam eder.

Neyse gelelim Konyaspor’la ilgili önerimize… Konyaspor’la ilgilenen, yazı yazan bütün aktörlere benim âcizane tavsiyem bu aralar biraz sakin olun. Zaten Konyaspor’un bu sene başarısız olacağı kesin, Uğur Hoca’yı da harcamayın. Bir insana bütün başarısızlığı fatura ediyorsunuz, ondan sonra insan kazanmak yerine Konyaspor’un kaybetmesine vesile oluyorsunuz. Bu sene artık geçti, Konyaspor’a bir iyilik yapmak istiyorsanız Ahmet Şan yönetimine maddi anlamda destek olacak kurum ve kuruluşları harekete geçirin ve Konyaspor şu borçlardan bir kurtulsun. Konyaspor da iyi oynayan birkaç futbolcu var, bu çocuklara sahip çıkılsın.

Ahmet Şan’dan daha iyi yönetecek bir babayiğit var mı şu anda, yok elbette, lütfen Büyükşehir Belediyesini de yormayın, bırakın Büyükşehir az çok bu takıma sahip çıksın. Ayrıca ben KTO, KSO, diğer odalar, dernekler, sendikalardan rica ediyorum Konyaspor’a destek olsunlar.

Şimdi korkarım ki Uğur Tütüneker Hocayı yemek için birileri zilleri taktı, şangır şungur danslarına başladılar, aklıselim bu insanlara fırsat vermememiz gerektiğini söylüyor. Ben spor yazarı olmayabilirim ama Konyalıyım ve kendimi bunları söylemeye mecbur hissediyorum. Uğur Hocanın yenilgilerde hiçbir suçu günahı yok.

Yahu lütfen insan yemeyin, çirkeflik peşinde koşacağınıza susun da Konyaspor’a bir iyiliğiniz dokunmuş olsun…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR