Konyaspor, Reşit Akçay ile yollarını ayırdı

Atiker Konyaspor, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırdı
Konyaspor, Reşit Akçay ile yollarını ayırdı

Atiker Konyaspor'da üst üste alınan başarısız sonuçların faturası teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'a kesildi. Yeşil beyazlılarda akşam saatlerinde toplanan yönetim kurulu, tecrübeli hocanın görevinin son verilmesine karar kıldı.

Geçtiğimiz sezonu Aykut Kocaman ile tamamlayan Atiker Konyaspor, 6 Haziran'da Mustafa Reşit Akçay ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Trabzonlu antrenör ile ilk resmi maçında Beşiktaş karşısında Süper Kupa Finali'ne çıkan yeşil beyazlılar, zorlu rakibini mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Akçay yönetiminde lige iyi başlayamayan Anadolu Kartalı, 9 maçta yalnızca 2 galibiyet alırken 1 beraberlik ve 6 mağlubiyetle puan cetvelinde 17.sıraya demir attı. 

Konyaspor, Reşit Akçay ile çıktığı 3 Avrupa maçından da 1 galibiyet 2 mağlubiyetle ayrıldı.

Son olarak dün ligin 9.hafta maçında Kayserispor'a 2-1 mağlup olan yeşil beyazlılarda yönetim kurulu, Mustafa Reşit Akçay ile yola devam etmeme kararı aldı.

Atiker Konyaspor'da boşalan teknik direktörlük görevine Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu veya Ersun Yanal üçlüsünden birinin getirileceği iddia edildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER