Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor sahada, taraftar nerede?

Konyaspor sahada, taraftar nerede?

      Kupa finaline yükseldikten sonra Atiker Konyaspor, Karabükspor maçına rahat çıktı. Sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı. Atiker Konyaspor, lige dönmüştü ama taraftarı tribüne gelmemişti. Takım kupada finale çıkmış, hava iyi, günlerden Pazar ve maç saati 16.00. Buna rağmen maça gelmeyen taraftarlar takımlarına ayıp ettiler. Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda finale çıkan bu takıma moral vermek, destek vermek, alkışlamak için taraftar tribünlerde olmalıydı.

      Kupada finale yükselmesinin etkisiyle özgüveni yüksek bir Atiker Konyaspor izledik. Hafta içi maç oynamasına rağmen fiziksel bir yorgunluk belirtisi de yoktu.

     Karabükspor'un hem Yatabare hem Seleznyov ile sahaya çift santrafor çıkması bence yanlış tercihti. Aykut Kocaman Bajic arkasında beşli orta saha kurgusuyla maça başlayınca çift santrafor oynayan Karabük karşısında Atiker Konyaspor orta sahayı çok rahat kontrol etti. Orta saha üstünlüğü ile birlikte oyun üstünlüğünü ele alan Atiker Konyaspor, çok fazla pozisyon buldu. Maçta üç gol bulmasına rağmen çok daha fazlasını kaçırdı.

       Atiker Konyaspor takım olarak iyi oynasa da bir gol atıp bir asist yapan ve pek çok gol pozisyonunu değerlendiremeyen Bajic ile bir asist yapıp bir topu direkten dönen Skubic özellikle maçın ilk yarısındaki futboluyla biraz daha öne çıkan isimlerdi. Ligde ilk maçına çıkan kaleci Abdülaziz de güven verdi.

        Bajic’e attıkları ve kaçırdıklarıyla ayrı bir parantez açmak lazım. Bajiç potansiyeli yüksek bir oyuncu. Özellikle pozisyon bilgisi yüksek ve nerede duracağını çok iyi biliyor. Bu özellikleriyle Süper Lig'de 17 gole ulaştı. Ancak son vuruşları yeterince iyi değil; son vuruşlarını geliştirip kuvvetlenmesi, pozisyonlarda ayakta kalabilmesi lazım.  Karabükspor maçında o kadar çok pozisyona girdi ki tek başına abartısız 5-6 gol atabilirdi.  Öyle ki gol krallığı yarışında  Wagner Love' ı yakalama şansını tepti desek yeridir. Bajic Eksiklerini giderirse kariyerinde çok iyi yerlere gelebilir, Konyaspor'a da iyi para kazandırabilir. Bize de saç baş yoldurmaz en azından.

      Çok daha farklı bitecek maç 3-0 bitti. Sağlık olsun, bu maçta kaçanlar kupa finalinde gol olsun.

  

 

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR