Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor sakata geldi!

Konyaspor sakata geldi!

5 haftadır kazanamayan Konyaspor, bu hafta İstanbul'da Beşiktaş'a konuk oldu. Jahovic ve Yatabare'nin sakat olduğu Konyaspor takımında bu hafta gol ayağı olarak Mucahitonbirde sahaya çıkacaktı. Bir tarafta Dünya Kupası'nın en iyi stoperi  Vida diğer tarafta 20 yaşında ilk defa super ligde ilk onbirde kendine forma bulan Mucahit. Konyaspor için puan kazanmanın çok zor olduğu bir haftaydı.

Konyaspor'un sakatları can sıkmaya devam ediyor. Jahovic, Yatabare sakat. Hurtado, Diagne, Jonsson sakatlıktan çıkmış hazır değil. Traore sezon bitti, eski günlerini mumla artıyor. Bu hafta takıma dönen tek oyuncu Ömer Ali oldu.

Beşiktaş maçı böyle bir ortamda başladı. Aykut Kocaman’ın oyun felsefesinde en çok önem verdiği şey takım savunması. Konyaspor, Aykut Kocaman ile birlikte bu ligde en iyi savunma yapan takım. Beşiktaş karşısında Konyaspor’un hücum bölgesinde aksaması muhtemel ve beklenen bir durum olmakla birlikte savunmada bu kadar çok açık vermesini hiç kimse beklemiyordu. Maçın başından itibaren Konyaspor savunmada çok fazla açık verdi. 

Benim görüşüm Konyaspor’da Ömer Ali forvet bölgesinde olunca sağ kanatta Traore oynuyor ama olmuyor. Ömer Ali forvetteyse Opanesenko sağ bekte önünde Skubic olabilir. Bu hafta teknik kadro Zuta’yı kızağa çekti, Ferhat cezalı olunca Opanesenko sol bekte görev yaptı. Traore’nin biletini alıp yollamak lazım, senede 1milyon Euro kazanan oyuncu 10 TL için taksiciyle kavga edip futbol hayatını kendi elleriyle bitiriyorsa takımda kalmasına gerek yok. 

Konyaspor maçın ilk yarısında hiç varlık gösteremedi, Mücahit’in bir şutu ve Ömer Ali’nin golü dışında Konyaspor sahasına hapsoldu.  Konyaspor ne rakibin ataklarını kesebildi ne de topu kalesinden uzak tutabildi.

Aykut hoca riske girdi ve Uğur’u çıkarıp Fofana’yı oyuna aldı. Bu hamle biraz olsun Beşiktaş’ı rahatsız etti ve Fofana usta işi bir golle maçta eşitliği sağladı. Maçta son 10 dakikaya girerken Aykut hoca skoru tutmak için Ali Turan’ı oyuna aldı, açıkçası Uğur’u çıkardıktan sonra Ali’yi oyuna alma konusunu tartışmak lazım. Savunmada zaten iyi kapanıp fazla açık vermeyen bir takım neden yeniden oyuna stoper sokar ki. 

Maçın uzatma dakikalarında önce Ömer Ali ile Konyaspor gole çok yaklaştı, ardından Amir ceza alanı içinde faule maruz kaldı ama Amir, artistik bir düşüşle kendini yere atmak yerine ayakta kalmaya çalışınca hakem penaltıyı vermedi. Türk hakemleri yaygaracı olduğundan yaygarası olmayan konulara duyarsız kalıyorlar. 

Konyaspor’un Beşiktaş’tan puan alması bu şartlarda çok mümkün değildi ama oynanan oyun ve sahada verilen mücadele ile galibiyete çok yaklaşmıştı, maçın son anlarında ise tecrübe abidesi bir oyuncunun yaptığı hatayı Japon oğlan iyi değerlendirdi ve Konyaspor bu haftayı puansız kapattı.

Geçen hafta bir konuya parmak bastım, Aykut Kocaman aklı ile duyguları arasında sıkışmış durumda, Ali Şen Oğuz ve Aykut’u nasıl vakti geldiğinde gönderdiyse Aykut Kocaman nasıl Alex’i vakti geldiğinde gönderdiyse Konyaspor’da vakti gelen oyuncuları göndermeli…

Konyaspor bu hafta Rizespor’u konuk edecek ve yine şartlar çok ağır, sakat ve hazır olmayan oyuncular teknik kadronun belini büküyor. Milli ara sonrası Konyaspor seri galibiyetlerle yukarı tırmanır diye hayal kuruyorum, umarım bu hayalim gerçekleşir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR