Konyaspor şampiyonları dize getirdi

Konyaspor şampiyonları dize getirdi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ni şampiyon tamamlayan Fenerbahçe ligdeki tek iç saha mağlubiyetini Konyaspor’a karşı almıştı. Konyaspor futbol takımı da ligi şampiyon bitiren Beşiktaş’ı mağlup etti. Konya ekipleri bu sezon şampiyonların korkulu rüyası oldu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi final serisinde Anadolu Efes’i 4-2 geçerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe geride kalan sezonda sahasında sadece 1 kez kaybetti. Ligin 3. haftasında yeşil-beyazlıları Ülker Sports Arena’da konuk eden Fenerbahçe, rakibine 74-73’lük skorla boyun eğmişti. Bu mağlubiyet sarı-lacivertlilerin kendi sahasında aldığı tek mağlubiyet oldu. Öte yandan Konyaspor futbol takımı da Spor Toto Süper Lig’i şampiyon bitiren Beşiktaş’ı mağlup etti. Ligin ilk yarısının son haftasında Beşiktaş deplasmanına konuk olan Konyaspor rakibine 4-0 mağlup olmuştu. Ancak ligin 34. haftasında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ı kendi evinde 2-1 mağlup etmeyi başaran yeşil-beyazlılar sezonu da şampiyon takımı yenerek noktalamıştı.

ÜÇ BÜYÜKLERDEN 7 PUAN TOPLADI

Konyaspor futbol takımı geride kalan sezonda 3 büyüklerden 7 puan toplama başarısı gösterdi. Ligin ilk yarısında Galatasaray’a 4-1 Fenerbahçe’ye 1-0 ve Beşiktaş’a 4-0 mağlup olan Konya ekibi ligin ikinci yarısı ile başlayan yenilmezlik serisini büyüklere kaybetmeyerek de sürdürdü. Ligin ikinci devresinde Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak rakip sahada 2 puan bırakan Konyaspor daha sonra Fenerbahçe’yi 2-1’lik skorla geçerek rakibinin şampiyonluk yarışından kopmasında önemli pay sahibi olmuştu. Ligin son haftasında ise Beşiktaş’ı yine 2-1 mağlup eden Aykut Kocaman’ın öğrencileri ligi 66 puanla 3. sırada tamamlamıştı. 

• MÜCAHİT YAPRAKCI

Kaynak:YENİ HABER