Konyaspor, Sergen ile top tuttu

Atiker Konyaspor, Sergen Yalçın ile birlikte topa daha fazla sahip oldu. Yalçın’dan önceki dönemde yüzde 48,4 topa sahip olma ortalaması bulunan yeşil-beyazlılar, deneyimli hocanın gelişiyle bu yüzdeyi 50,5’e çıkardı
Konyaspor, Sergen ile top tuttu

Son 10 haftada takımı Sergen Yalçın’a emanet eden ve bu dönemde aldığı 15 puanla ligde kalan Konyaspor, Sergen hocayla birlikte topa sahip olma yüzdesini de arttırdı. Yeşil-beyazlı ekip, Yalçın dönemi öncesinde oynadığı 24 maçta yüzde 48,4 topa sahip olma ortalaması yakalarken, deneyimli teknik adam yönetiminde ligde çıktığı 10 maçta yüzde 50,5 ortalama tutturdu.  Anadolu Kartalı, Sergen Yalçın yönetimindeki 10 maçın 4 tanesinde rakibinden daha az topa sahip oldu. Bu karşılaşmalar Galatasaray(29), Kayserispor(45), Osmanlıspor(47) ve Kasımpaşa(48)..  Atiker Konyapor’un topa sahip olmada sezon geneli yüzdesi ise 49.

EN AZ CİMBOM, EN ÇOK BURSA
Öte yandan yeşil-beyazlı takımın en az topa sahip olduğu karşılaşma deplasmanda oynanan Galatasaray maçı oldu. Konyaspor bu müsabakayı 2-1 kaybederken topa sahip olma bakımından yüzde 29’lük topa sahip olma oranıyla sezonun en kötü maçını oynamış oldu. Anadolu Kartalı’nın en çok topla oynadığı maç ise yüzde 70 ile iç sahada oynanan Bursaspor karşılaşması oldu. Yeşil-beyazlılar, bu müsabakada topa sahip olmasına rağmen rakibine 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olmuştu. Bursaspor bu mücadelede 8 şutta 5 isabet ve 3 gol bulurken, Atiker Konyaspor 25 şuttan 13’ünde isabet bulmuş ancak gol atamamıştı. 

Atiker Konyapor’un Sergen Yalçın döneminde topa sahip olma oranları şu şekilde:

Maç                      Yüzde
Galatasaray (D)    29
Kayserispor (E)     45
Osmanlıspor (D)   47
Sivasspor (E)        56
Antalyaspor (D)     61
Kasımpaşa (E)      48
Bursaspor (D)        56
Karabükspor (D)    55
Göztepe (E)           57
Fenerbahçe (D)      51
Ortalama:              50,5