Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, siyasetten uzak tutulmalı

Konyaspor, siyasetten uzak tutulmalı

Ahmet Şan, daha önce İzmir Marşı ile ilgili yaptığı açıklamalarda sporla siyaseti karıştırmış, İzmir Marşı'nın siyasi bir marş olduğunu iddia ederek şimşekleri üzerine çekmişti.

Hatta başkanın bu sözlerinden sonra Süper Kupa maçı öncesi bu konuda hassas olan Beşiktaş taraftarları ile Konyaspor taraftarları arasında sosyal medyada tartışmalar yaşanmış hiç gereği yokken maç çok gergin bir ortamda oynanmıştı.

Bu gerginliğin sonucu çıkan olayların faturası beş maç Konyaspor'a geri dönmüştü.

Henüz bu konu yeni yeni soğumaya başlamıştı ki Gençlerbirliği maçından sonra Konyaspor başkanı Ahmet Şan'ın Bylock programı kullandığı iddiasıyla FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındığı haberi bomba gibi düştü.

İddiaya göre Ahmet Şan gözaltına alınınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Yani halk arasındaki tabirle itirafçı olmuş. Tabi bunların hepsi spekülatif bilgi.

Eğer bu bilgiler doğruysa burada merak uyandıran soru şu: Bylock programını kim yükledi? Acaba başkan Ahmet Şan ifadesinde kimlerin isimlerini verdi? Soruşturma genişleyecek mi yoksa Ahmet Şan'ın istifasıyla konu kapanacak mı? Soruşturmada gizlilik kararı olduğu için bunu bilemiyoruz. Kafalarda soru işaretleri oluştu.

Son olarak başkan Ahmet Şan'ın istifa ettiği bilgisi geldi. Başkan'ın İzmir Marşı tartışmaları milli maçlarda olan Konya imajını yerle bir etmiş, Konyaspor'u siyasi tartışmaların ortasına çekmişti.

Şimdi ise bylock ve FETÖ krizi çıktı. Başkan istifa etti ama kafalarda soru işareti oluştu. Konyaspor'un bu tartışmalardan uzak tutulması gerekir.

Sezon başından itibaren Konyaspor çok yıprandı. Kulübün daha fazla yıpranmaması ve FETÖ şaibesinin kalkması için olağanüstü kongre kararı alınıp siyasetten uzak, futboldan anlayan sportif becerici yüksek insanlardan bir yönetim oluşturulması ve kulüp üzerindeki belediye vesayeti kalkmalıdır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR