Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması!

Atiker Konyaspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Rıza Çalımbay, planlamalarını ve hedeflerini anlattı. Konyaspor’u iyi bir noktaya taşıyacaklarını ifade eden deneyimli teknik adam, transfer çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması!

 

Konyaspor’a başarılı olmak için geldiğini dile getiren teknik direktör Rıza Çalımbay, ‘Geçen sezon Konyaspor büyük sıkıntılar yaşadı. Ligin sonuna doğru rahatladı. Bizim bu sıkıntıları yaşatmamamız gerekiyor. Birinci amacımız bu. Daha sonrasında yukarıya oynamak istiyoruz. Bu takıma yapılacak takviyeler çok önemli. Yönetim kurulu ile görüştük, izlediğimiz oyuncuları ve pozisyonları belirttik. Yönetim ile aramızda iyi bir uyum var. İnşallah böyle devam eder. Konya çok büyük bir gelişim gösteriyor. Milli maçlar, Süper Kupa burada oynanıyor. Bir spor kenti oldu. Artık başarı sağlamanın vakti. Geçen sezonun üstüne koymamız gerekiyor’ dedi.

KAÇ TRANSFER YAPILACAK?
Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Çalımbay, bu sezon çok sayıda oyuncu almayacaklarını bildirdi. Çalımbay, ‘Transfer sayısı önemli değil. Gerekli olan transferleri yapacağız. Fazlalık bizim için iyi değil. İhtiyaç olan bölgeleri tespit ettik ve bu bölgelere transfer olacak. 9-10 oyuncu almayı düşünmüyoruz. Transferi asgari düzeyde tutmak istiyoruz’ diye konuştu.

TRANSFERLER KAMPA YETİŞECEK Mİ?
Göreve geç gelmesinin zaman açısından sıkıntı oluşturduğunu aktaran tecrübeli hoca, şunları kaydetti: ‘Geç anlaşmamız bizim için bir dezavantaj oldu. Transferlerin ilk kampa yetişmesi zor gözüküyor. En kötüsü 2.kamp yani yurtdışı kampına yetiştirmek için çalışacağız. Zaten çalışmalara da başladık. Yönetim kurulumuz iyi bir şekilde hızlı hareket ederse belki ilk kamp döneminin sonuna da transferleri yetiştirebiliriz.’

"TARAFTAR 12 DEĞİL, BENCE 1. ADAMDIR"
Başarı için taraftar faktörünün devreye girmesinin gerekeceğini sözlerine ekleyen Çalımbay, ‘Konya’da başarılı olacaksak ve iyi işler yapacaksak bunda en büyük pay taraftarındır. Destekleri olmadan başarılı olmamız mümkün değil. Taraftar 12. değil bana göre 1.adamdır. İnşallah taraftarımızın desteği ile çok iyi yerlere geleceğiz‘ ifadelerini kullandı.