Konyaspor, Trabzonspor maçında neleri yanlış yaptı? Kim nasıl oynadı?

Konyaspor karşı karşıya geldiği Trabzonspor maçında neleri yanlış yaptı? Mağlubiyete ne sebep oldu? İşte oyuncu oyuncu maç analizi!
Konyaspor, Trabzonspor maçında neleri yanlış yaptı? Kim nasıl oynadı?

Trabzonspor, geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe’yi yenmenin rahatlığıyla, taraftar desteğiyle maça çıkmıştı. Fakat Abdullah hoca, Konyaspor’un iyi savunma yapacağını, kazanmanın çok kolay olmayacağını söyleyerek futbolcuları uyarmıştı. Ve Abdullah hocanın da tahmin ettiği gibi bir Konyaspor’la karşı karşıya kaldı Trabzonspor.

konyaspor-2-001.jpg

TAKTİKLERİ BİREBİR UYGULADILAR

Hakan Keleş’in de takıma dokunması, futbolcuları motive etmesi önemli bir etkendi. Futbolcular Hakan Keleş’in taktiklerini birebir uyguladılar. İlk yarı galibiyete hem çok yakın olan taraf hem de ceza sahasında topla buluşma oranı yüksek olan takım Konyaspor’du. İkinci yarıda Konyaspor’un golle buluşacağı düşünülüyordu.

BERNARDONİ HATASIZDI!

Fakat gol, Trabzonspor’dan geldi. Paul Onuachu, Trabzonspor’un her iki golüne de imza atarak zirvede tutunmasına sebep oldu. Konyaspor futbolcularına bakacak olursak, kaleci Paul Bernardoni, iyi maçlardan birini çıkardı. Yediği gollerde hatası yoktu. Belki ikinci golde daha iyi bir refleks gösterebilirdi. Ancak 3 tane de net pozisyon çıkardı. Serbest atışta ve ilk yarıda atılan şutları çıkardı. Bu anlamda Bernardoni üzerine düşeni yaptı.

konyaspor-3.jpgkonyaspor-3-002.jpg

MAĞLUBİYETTEKİ TEMEL SEBEP

Ahmet yine sağdan bindirmeler, ortalar yaptı. Fakat atak sonlardırma şutlarında ve ortalardaki isabetinde eksiklikler yaşadı. Daha fazla üzerine koyacağını düşünürsek, Ahmet’in takıma faydalı olmasını bekleyebiliriz.
Adil, Calvo ile uyumuyla bilinen bir stoper. Ancak Adil, çok iyi bir maç çıkarmasına, savunmada hatasız oynamasına rağmen Calvo’nun yaptığı hataları maalesef kapatamadı. Calvo İlk golde büyük bir hata yaptı. Adeta bir asist yaptı. İkinci golde de iki kez ofsaytta düştü. Bir golde iki defa ofsayttı bozarak Konyaspor’un mağlubiyetindeki temel sebepti denebilir! İlk yarıda da 6 pasta topu direğe nişanladı. Orada maç 1-0 olabilirdi. Başka bir 2. Yarı oynanırdı.

ÇABALARI YETMEDİ

Yasir, sol bekte sırıtmadı. Guilherme’yi aratmadı. Gelecekle ilgili çok iyi işaretler verdi. Bu takımın bir parçası olabileceğini gösterdi. Bundan sonra özellikle ikinci yarılarda Guilherme’nin yokluğunda oynar ve takıma monte olur. Soner, çalışkandı. Kaptanlıkta yaptı. Fakat ikinciyarıda paslarda çok hata yaptı, rakibi kaçırdı. Marlos’un attığı şuta da vuramadı. Vurduğu kafa dışarıya çıktı. Gol olsaydı başka bir hikaye olabilirdi. Çalıştı ama sonunu getiremedi.
Uğurcan, Soner ile iyi bir ikili oldu. İlk yarı yeterli olsa da ikinci yarı yeterli olamadı. Muric isabetli ortalar yapamadığı için atakları sonuçlandırmadı.

konyaspor-4.jpg

EN ETKİLİ İSİMDİ

Cicâldău çalıştı. Bir tane çok net pozisyon kaçırdı. Orta sağda dinamikti. Fakat karşılık veremedi. Marlos, Konyaspor’un Trabzonspor’daki en etkili isimdi. Jeneriklik hareketleri ve klas hareketleriyle rakiplerine çalım attı. Trabzonsporlu Mehmet Can’dan topu çalmasıyla golün pasınıı ilk yapan oyuncu oldu. Ama çabası Konyaspor’un kazanmasına yetmedi. Maça sonradan giren Prip ve Oliveira’nın golde payları vardı. Takımın istediği oyunculardan bir tanesi olduklarını gösterdiler.

MAÇIN EN KÖTÜLERİ

Sokol Cikalleshi, Konyaspor’un en kötü oyuncusu oldu. Tüm topları ezdi. Herhangi bir şekilde varlık gösteremedi. Bencil davrandı. Pas ve final vuruşlarında yanlış tercihler yaptı. Yorgun ve bitkin göründü. Bruno Paz, Herhangi bir varlık gösteremedi. Konyaspor’un oyuncu olmadığını da tekrar göstermiş oldu.

konyaspor-1.jpg

Etiketler :