Konyaspor Traore transferinde mutlu sona ulaştı

Abdou Razack Traore Atiker Konyaspor'a gelmeyi çok istedi. Seneye Karabükspor forması giymek istemeyen golcü oyuncu yeşil beyazlılara gelebilmek için ücretinde indirime gitti. Bu gelişmeden sonra Atiker Konyaspor Traore ile anlaşmaya vardı.
Konyaspor Traore transferinde mutlu sona ulaştı

Gelecek sezon üç kulvarda mücadele edecek Atiker Konyaspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Öncelikle iskelet kadroyu korumak isteyen yeşil beyazlılar geçen sezon takıma önemli katkılar vermiş oyuncularını elinde tutmak için uğraşıyor. Geçtiğimiz sezon Atiker Konyaspor formasıyla 7 gol atıp 1 de asist yapan Abdou Razack Traore'yi bu yıl da kadrosunda görmek isteyen transfer heyeti, Burkina Fasolu oyuncunun kulübü Kardemir Karabükspor'a resmi teklifini iletti. Bu sezon Süper Lig'e yükselen ve ligde kalmak için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Karabükspor Traore'yi göndermek istemedi. Fiyatında indirim yapmasını isteyen ve oyuncuyla görüşen Karadeniz ekibinin yöneticileri gelen haberle sarsıldı.

TRAORE İLLE DE KONYA DİYOR

Kardemir Karabükspor ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Abdou Razack Traore menajeri aracılığıyla kulübüne takımdan ayrılmak istediğini ileti. Geçen sezon forma giydiği Konyaspor'a dönmek istediğini sık sık vurgulayan Traore için Kardemir Karabükspor'un Başkanı Ferudun Tankut, açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü basına verdiği iftar sonrası Traore konusuna açıklık getiren Tankut, "Traore'nin bizimle sözleşmesi bu yıl da devam ediyor. Ancak oyuncu Karabükspor'a gelmek istemiyor. Zaten gelmesi halinde kendisine sözleşme gereği 1 Milyon Euro vermemiz gerekiyor. Ama kulübümüz bu parayı Traore'ye verecek durumda değil. Oyuncu muhtemelen Konyaspor'a dönecek" dediği öğrenildi. Öte yandan Abdou Razack Traore'nin Konyaspor'a gelebilmek için fiyatında indirime gittiği, 1 Milyon €'nun çok daha altında bir paraya yeşil beyazlılarda oynamayı kabul ettiği ve yeşil beyazlılar ile Traore arasında anlaşma sağlandığı öğrenildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER