Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor ve Ali Çamdalı

Konyaspor ve Ali Çamdalı

Konya’da Aykut Kocaman’ın göreve gelmesiyle birlikte Konyaspor üzerinde çok güzel bir hava oluştu. Aykut Kocaman çok hırslı ve Konyaspor’un önümüzdeki yıllarda şampiyon olabileceğini söylüyor ve bu hedef için göreve geldiğini beyan ediyor.

Ligde 20 hafta geride kaldı ve Konyaspor 32 puanla ligde 6 sırada. Ligde 2 sırada olan takımın 36 puanı var. Konyaspor’un bu sezon ligi ilk 5 içinde bitirmesi kuvvetle muhtemel, daha yukarısı olur mu? Şehir ve takım olarak büyük hatalar yapmaz isek mutlaka olacaktır.

Konyaspor transferin son gününe Aykut Kocaman’ın elinde sistemine uyan 3 tane ön libero ile girdi, bunlar Jonsson, Jevtovic ve Volkan idi. Bu bölgede sıkıntısı olan Konyaspor son gün eski futbolcusu Ali Çamdalı’nı kadroya dahil etti. Ali Çamdalı ön libero pozisyonunda alternatifi az olan Konyaspor için gerekli bir transferdi.

Konyaspor taraftarının bir kısmı olayların iç yüzüne Fransız olduğundan geçen sezon kadro dışı bırakılıp sözleşmesi feshedilen oyuncuya tepki koydu. Konyaspor geçen sezon 20 civarında transfer yaptı, takımda hala on biri Aykut Kocaman’dan 2,5 sezon önceden kalan çekirdek kadro oluşturuyor…

Ali Çamdalı ne dedi, neden kadro dışı kaldı kimse konunun iç yüzünü bilmiyor. Konyaspor geçen sezon çok büyük yönetim sorunu yaşadı, takım içinde yönetim otoritesi yoktu, futboldan anlamayan bir başkan ve onun çevresinde her biri kendi türküsünü çağıran bilinçsiz ve basiretsiz bir yönetim kadrosu görevdeydi.

Ali Çamdalı takım içinde kendisine ‘abi’ diyen, ‘kaptanım’ diyen çocukların hamisi oldu ve önce çakma filozof MRA ile daha sonra futbol fakiri Mehmet Özdilek ile sorunlar yaşadı. Bir kaptanın görevi, sorumlu olduğu oyuncu grubunun sorunlarını yönetim ve teknik kadroyla paylaşmaktır. Ali, takım içinde saygı duyulan bir oyuncuydu ve kaptanlığın gereklerini çok iyi yerine getiriyordu…

Şimdi 2 tane hocanın ve o günkü yönetimin hatalarını Ali Çamdalı’ya fatura etmeye çalışan bir kesim kendi ufak penceresinden Ali Çamdalı’ya tepki koymaya çalışıyor. Çok doğru bir yaklaşım değil. Ali Çamdalı bu kulübe uzun yıllar hizmet etti, parayı sorun etmedi, zaman zaman kadroya giremediği zamanlarda tepki koymadı.

Bırakın ligi üçüncü bitiren, Türkiye Kupası kaldıran, Süper Kupa kaldıran takımın kaptanı ona saygı duyan takım arkadaşlarının hakkını savunsun.

Kısacası Ali Çamdalı saygı duyulması gereken bir oyuncu ve saygıyı hak ediyor… Diğer taraftan, Aykut Kocaman bu takımın saygı duyulan bir teknik direktörü, hocaya güven ve itimat tam hal böyleyken ismi ne olursa olsun takıma katılan oyuncuya güvenmek gerekir.

Konyaspor bu hafta Malatyaspor’u konuk edecek, Malatyaspor mücadelesinde Konyaspor camiası puan kaybetmek istemiyor. Takımın bunu başaracak gücü var, Malatyaspor Erol Bulut ile bu sezon çıkış içinde olan bir takım. Çok kaliteli ve formda oyuncuları var, Aleksic ve Guilherme orta alanın etkili ofansif oyuncuları. Rakibi rahatsız eden ve rakibe top oynatmayan bir takımla oynayacağız.

Konyaspor’un bu müsabakada en büyük avantajı taraftar, taraftar takımın koyduğu hedef noktasında üzerine düşeni yapmalı ki takım başarılı olsun. Yönetim tüm ikazlara rağmen bu haftada doğu üst tribünde indirime gitmedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR