Konyaspor yerli hocadan vazgeçmiyor

Konyaspor uzun yıllardır hoca tercihini yerliden yana kullanıyor. Aykut Kocaman'ın direktörlüğünde Süper Lig'de yoluna devam eden yeşil beyazlılarda bugüne kadar yalnızca 4 yabancı teknik direktör görev aldı.
Konyaspor yerli hocadan vazgeçmiyor

Geçen yıl sezona Rıza Çalımbay yönetiminde başlayan ve istediği grafiği yakalayamadığı için yollarını ayırıp tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman'ı takımın başına getiren Konyaspor'da hoca tercihleri yerliden yana oluyor. Kulüp tarihinde yabancı hocalara fazla şans vermeyen daha çok yerli hocalara takımı emanet eden Konyaspor’u çalıştıran en son yabancı hoca Boşnak antrenör Saffet Susic oldu. Tecrübeli teknik direktör, yeşil beyazlıları 2004-2005 sezonunda çalıştırmıştı.

EN UZUN SÜRE GÖREV ÇOLAKOVİC'TE

Anadolu Kartalı'nı 1992 yılında Polonyalı teknik adam Franciszek Smuda çalıştırdı. 8 maça çıkan Polonyalı hacının macerası 1 ay 23 gün sürdü. Smuda’dan sonra göreve getirtilen Kosovalı Hüsnü Macuni, yeşil beyazlıların başında sadece 4 maça çıktı. Konyaspor’u 1989-1990 yıllarında ise Zoran Çolakovic çalıştırdı. Yugoslavya dağılmadığı dönemde Sırp teknik adam Konyaspor’un başında 38 maça çıktı ve bu maçlarda 13 galibiyet 7 beraberlik 18 de yenilgi aldı. Sırp hoca, yeşil beyazlıların en uzun süre görev alan yabancı teknik direktörü olarak kayıtlara geçti.