Konyaspor'a Avrupa için son hafta 3 puan şart!

Trabzonspor’un alacağı cezaya göre, ligi 6. sırada bitirmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne katılma ihtimali bulunan Atiker Konyaspor, son hafta konuk edeceği Akhisarspor’u yenmek zorunda.
Konyaspor'a Avrupa için son hafta 3 puan şart!
Trabzonspor’un alacağı cezaya göre, ligi 6. sırada bitirmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne katılma ihtimali bulunan Atiker Konyaspor, son hafta konuk edeceği Akhisarspor’u yenmek zorunda. Yeşil-beyazlılar, bu maçta puan kaybı yaşadığı takdirde Avrupa kupalarına katılma şansı kalmayacak
 
KAZANAMAKTAN BAŞKA ŞANSLARI YOK
Avrupa kupalarına katılma şansı bulunan Anadolu Kartalı’nın seyircisi önünde Akhisarspor’u yenmekten başka şansı yok. Yeşil-beyazlılar, sahasında rakibini yendiği takdirde Başakşehir-Alanyaspor ve Fenerbahçe maçlarından çıkacak sonuca göre ligi 6. sırada bitirebilir. Bu da  Trabzonspor’un Avrupa kupalarında men cezası alması durumunda Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi
Biletini cebine koyması demek.
 
FENERBAHÇE YENİLMEMELİ
Atiker Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmesi için son hafta Akhisarspor’u yenmesi yetmiyor, Fenerbahçe’nin sahasında Antalyaspor’a yenilmemesi de gerekiyor. Eğer sarı-lacivertliler sahasında Antalyaspor’a yenilirse Konyaspor’un Avrupa Kupalarına katılma ihtimali kalmıyor. Fenerbahçe’nin kazanması ya da maçın berabere bitmesi durumunda Konyaspor’un şansı devam devam edecek. Konyaspor ve Fenerbahçe kazanırsa Konyaspor’un Avrupa’ya gitmesi için Alanyaspor’un da 3 puan alması lazım. 3’lü averaja bakıldığı takdirde ligi 6. sırada bitiren takım Konyaspor olacak.
 
HER TÜRLÜ 3’LÜ AVERAJ KONYASPOR’A YARAR
Konyaspor ve Alanyaspor’un kazanması, Fenerbahçe ile Antalyaspor arasındaki maçın ise beraberlik ya da Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlanması durumunda ligi 6. sırada bitirecek takımı 3’lü averaj belirleyecek. Bu sonuçlar doğrultusunda ya Konyaspor, Alanyaspor ve Fenerbahçe 3’lü averaja kalacak ya da Konyaspor Alanyaspor ve Antalyaspor üçlü averaja kalacak. Bu iki durumda ligi 6. sırada bitiren takım Konyaspor olacak ve Trabzonspor’un men cezası alması durumunda Avrupa kupalarına katılacak.
 
2’Lİ AVERAJDA AVANTAJ FENER’DE
Son haftada alınacak sonuçlara göre ligi 6. sırada tamamlayacak olan takımı 2’li averaj belirleyebilir. Konyaspor kazanması halinde 6.’lık için Fenerbahçe ya da Antalyaspor ile 2’li averaja kalacak. Yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe-Antalyaspor maçını sarı-lacivertli takımın kazanması halinde onunla, maçın berabere bitmesi halinde ise Antalyaspor ile 2’li averaja kalacak. Anadolu Kartalı eğer Fenerbahçe ile 2’li averaja kalırsa 6.’lığı sarı-lacivertlilere kaptıracak, Antalyaspor ile 2’li averaja kalırsa ligi 6. sırada tamamlayacak.
 
SALİMCAN ÖZCAN / YENİ HABER GAZETESİ