Ömer Kocabaş

Ömer Kocabaş

Konyaspor’a ne olacak?

Konyaspor’a ne olacak?

Hayal kırıklığıyla dolu sezonu geride bıraktık. İki sezon üst üste Avrupa Ligi’nde mücadele etmiş, bir sezonda iki kupa kazanmış, hedefi sürekli ilk beş olan bir takım ligde kaldı diye sevinecek hale geldik.

Yönetim lütfedip genel kurul kararı aldı. Yönetimin genel kurul tarihi bile takımı ne kadar önemsemediklerini gösteriyor. Takımı düşünen bir yönetim olsaydı daha Nisan ayı başında genel kurul tarihini belirlerdi. Lig bittikten bir hafta sonra yani 26-27 Mayıs tarihinde genel kurul toplanırdı. 8 Haziran’da çoğunluk sağlanırsa genel kurul toplanacak, sağlanmazsa 19 Haziran’ı bulacak. Bu sürede takımın hocası kim olacak, transferler ne olacak, kalacak gidecek futbolcular nasıl belirlenecek? gibi onlarca soru işareti var. Belirsiz ortamda diğer takımlar kadrolarını oluştururken biz yine son anda bir şeyler yapmanın derdine düşeceğiz.

Yönetim ya seçileceğine o kadar güveniyor, bütün sezon planlaması kafasında yaptı, genel kurulda güvenoyu alacak ya da takım üzerinden bir kumar oynuyor bekleyip göreceğiz… Yeni yönetim kimlerden oluşacak önemli soru bu. Doğru olan Konyaspor’a emek vermiş, şehrin akil adamları bir araya gelip, tek, sağlam bir liste oluşturması olur. Mevcut yönetimde başkan dahil pek çok ismin kenara çekilmesi gerekiyor. Kulislerde Bahattin Karapınar’ın aday olacağı konuşuluyor, inşallah olmaz. Karapınar yönetiminde takımın ne hale getirildiği, toparlanmak için nasıl mücadele verildiğini taraftar daha unutmadı. Konyaspor, prim yapılacak, egoların tatmin edileceği bir yer değil, bu şehrin bir değeridir. İşadamlarının ve futboldan anlayan isimlerin bir araya geleceği, takımın oluşturulması noktasında işi bilenlerin söz sahibi olacağı bir yönetim gerekiyor.

Konyaspor’un mevcut kadrosuna yapılacak 3-4 nokta transferle takım toparlanabilir. Tabi ki önce teknik direktör sorunu çözülmeli. Sergen Yalçın’la takımın kimyası tutmuşken mümkünse yeni bir macera aranmamalı. Kadro planlaması yapılırken önce eldeki fazla futbolcular mümkün olduğunca en az zararla gönderilmeli. Evouna, Eze, Ezekiel, Manyama, kaleci Carlgren, Eren gibi isimler takımdan gönderilmeli. Orkan Çınar’la sözleşme uzatılmalı, Volkan Şen bile Konyaspor için yetersiz bir isim. Aynı bölgeye ucuz diye vasat 4-5 oyuncu almaktansa sağlam, sürekliliği olan 2 futbolcu yeter.

Konyaspor’u bu günlere getiren en önemli artısı altyapısında çıkarılan oyunculardı. Anadolu Selçukluspor oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Takımda eksik olan mevkilere A. Selçukluspor’dan kadro derinliği katacak isimler getirilebilir. Yedek kalacağı belli olan transferlere boş yere para harcamaktansa gençlerin tecrübe kazanması daha iyi olur. Kaleci Serkan ile ilgili transfer dedikodular var. Serkan ile görüşülüp sözleşmesi birkaç yıl daha uzatılmalı. Serkan sırf para uğruna satılamaz. Bu sene takımın ayakta kalan ender futbolcularındandı. Giderse onun kalitesinde bir kalecinin çok ucuza alınamayacağını yönetim aklından çıkarmasın. Geçen yıl yaşadığı sakatlıktan dolayı yeterince şans bulamayan Hadziahmetovic bu sene takımın yeni transferi gibi olacaktır. Orta sahada hücuma dönük her mevkide oynayabilen kaliteli bir isim.

İstifa eden yönetici yollanan sportif direktör Bülent Akın’ı suçluyor, Akın yönetimi, başkan taraftarı. Bu iş uşak aşçıyı, aşçı bahçıvanı ya döndü... En az suçlu olan taraftardır. Sezon başında basiretli bir yönetim olsaydı 5 maçlık ceza o kadar kolay verilemezdi. Yönetim o kadar yumuşak davrandı ki neredeyse “Bu taraftar bu takımı hak etmiyor efendim. Verin bir sezon ceza akılları başlarına gelsin” diyecekti.

Öyle oldu, böyle oldu derken artık önümüze bakmalıyız. Öncelikle takımı bu hale düşürenler gereken bedeli ödemeli, mümkünse bir daha kulübün kapısından adım atmamalılar. Şehrin ileri gelenleri bir araya gelip, işi bilen bir yönetim oluşturulmalı, iş bilmeyenlerle yeni maceralar aranmamalı. Adam gibi yönetim, eli ayağı düzgün bir takım oluşturulsun, o zaman taraftar da üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Kocabaş Arşivi
SON YAZILAR