Konyaspor'da Ahmet Şan yeniden başkan oldu

Atiker Konyaspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa yeniden Ahmet Şan seçildi. Ayrıca 1981 olan kulübün kuruluş tarihi değiştirildi ve 1922 olarak güncellendi.
Konyaspor'da Ahmet Şan yeniden başkan oldu

Atiker Konyaspor’da 3 Temmuz 2016 tarihinde alınan Olağanüstü Genel Kurul kararının ardından beklenen seçim, bugün akşam çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirildi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapılan Genel Kurul’da yönetime takviyelerin yanı sıra kulübün kuruluş tarihi de resmen 22 Haziran 1922 olarak değiştirildi. Yeni oluşturulan yönetim listesinde Güven Öten, Selçuk Aksoy, Sertaç Tuza gibi önemli isimler yer almadı. Yeni listede Ali Akkanat ve Celalettin Çakıcı gibi iş adamları da bulundu. Olağanüstü Genel Kurul’da başkanlık seçimine gidilmeden önce Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, kulübün gelir - gider tablosunu açıkladı. Yaklaşık 25 Milyon Türk Lirası olan borç delegeler tarafından ibra edildi.

"BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRDİ"

Oy birliğiyle yeniden Atiker Konyaspor Başkanlığına seçilen Ahmet Şan, delegelere hitaben yaptığı konuşmada, başarılı giden grafiklerini yeni dönemde de artırarak sürdürmek istediklerini ifade etti. Konuşması sık sık taraftarlar tarafından yapılan tezahüratlarla kesilen Ahmet Şan, Olağan Genel Kurul’un tüzük gereği Mayıs 2017’de gerçekleştirileceğini söyledi. Şan, ‘Anadolu’dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa o da elbet bir gün Konyaspor olacaktır. Her ne kadar İstanbul medyası bizi görmese de şampiyon olduktan sonra Anadolu Kartalı’nı onlara göstereceğiz. Kulübümüz, basın ve taraftarla birlikte iyi bir uyum yakaladı ve bu birliktelik bize başarıyı getirdi’ şeklinde görüş belirtti.

KONYASPOR'UN BORCU SIFIRLANACAK

Bu sezon ki hedeflerinin en az 50-55 puan olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ahmet Şan, "Lig, gerçekten çok çetin geçiyor. Bu sezonu da hedefliğimiz puan bandında ya da bir tık ötede noktalarsak gelecek sezon da Avrupa’da yer alırız. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman ve oyuncularımıza güveniyoruz. Şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyorlar ve etmeye de devam edecekler. Mali açıdan da kulübümüz rahatlamak üzere. Bu sezon 8 milyon liralık bir artıyla kapattık. Sportif açıdan artırdığımız performansımızı mali açıdan da artırarak bunu 20 milyonlara kadar çıkarma durumumuz olacak. En önemlisi sıfır borçlu bir kulüp olacağız." dedi.

ATİKER KONYASPOR'UN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yönetim Kurulu (Asil)

1 - Ahmet Şan (Başkan)

2 - Fatih Yılmaz

3 - Ömer Korkmaz

4 - Abdullah Şanlı

5 - Mustafa Oral

6 - Ali Akkanat

7 - Ali Karaçayır

8 - Ahmet Baydar

9 - Ali Kaya

10- Erhan Gökmen

11- Hüseyin Polat

12- Celalettin Çakıcı

13- Sefa Coşkun

14- Osman Dağ

15- Ömer Demirhan

16- Hasan Ali Ünlü

17- Mustafa Güncü

18- Mehmet Tosunoğlu

19- Ömer Zeren

20- Fatih Tınmaz

21- Tayfun Yenikaynak

Yönetim Kurulu (Yedekler)

1 - Mehmet Akdaş

2 - Serhat Yaya

3 - Muammer Yaralı

4 - İbrahim Çınar

5 - Hacı Vural

6 - Nazif Tekinöz

7 - Memduh Abaz

8 - İsa Gürler

9 - Faruk Hatıpoğlu

10- İbrahim Karabacak

11- Übeyd Aça

12- Alper Çimen

13- Osman Öztürk

14- Hüsamettin Küçükmeral

15- İbrahim Saraç

16- Yasin Kahveci

17- Mehmet Ali Çakar

18- Osman Baharoğlu

19- Arif Haldun Özer

20- Recep Ogul

21- Zekeriya Coşan