Konyaspor'da Aykut Kocaman neden otelde kalmak istemedi?

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, spor müdürümüz Veli Özkan ile bir araya geldi. Sohbet toplantısı şeklinde gerçekleşen görüşmede Kulluk, ‘Sportif konuyu hoca bilir, ben kasaya bakarım’ derken, alt yapıya getireceği yeni sistem hakkında da ipuçları verdi.
Konyaspor'da Aykut Kocaman neden otelde kalmak istemedi?

KAPILARINI YENİ HABER’E AÇTI
Göreve geldiği günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken ve ‘vizyoner başkan’ hüviyetine bürünerek spor camiasının taraflı-tarafsız takdirini kazanan Atiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, spor müdürümüz Veli Özkan’ı ofisinde ağırladı. 1 saatlik görüşmede hayallerinden ve yeni yapacağı projelerden bahseden Kulluk, Anadolu Selçukspor’un kapanma durumuyla alakalı da görüşlerini aktardı.

PİLOT TAKIM CAN SIKIYOR
Pilot takım Anadolu Selçukspor’a bugüne kadar Konyaspor’dan 35 milyon lira aktarıldığını dile getiren başkan Hilmi Kulluk, ‘Anadolu Selçukspor’dan elimize geçen Konyaspor’da oynayabilecek kapasitede bir oyuncu yok. Elimizde sadece Ömer Ali var. O da Konya Şekerspor’dan kalma. Para harcanıyor ama elimize geçen bir oyuncu yok. Göz göre göre kulübün zarar etmesini istemiyorum. Sezon bittikten sonra oturup konuşacağız ama şuan için pilot takım uygulamasını faydalı bulmuyorum’ dedi.

SÜRPRİZ PROJE GELİYOR
Galatasaray ve Trabzonspor’un alt yaş kategorisinden oyuncu çıkardığına ve vitrine sunduğuna dikkat çeken Kulluk, ‘Galatasaray Ozan’ı, Yunus’u çıkardı yine Trabzon Arda, Yusuf, Uğurcan, Abdülkadir gibi oyuncuları çıkardı. Bizde de imkanlar var. Biz neden gerçekleştirmeyelim. Aykut hoca ile görüştük, sürpriz bir projemiz var. Alt yaş kategorilerine yöneleceğiz. Tek odak noktamız Konyaspor ve u takımları olacak. Alper Avcı’yı da bu sistemde kullanmayı düşünüyoruz’ diye konuştu.

HOCA, OTELDE KALMAK İSTEMEDİ
Teknik direktör Aykut Kocaman’ın göreve geldikten sonra ilk 1 hafta otelde kaldığını dile getiren Kulluk, ‘Daha sonra hoca geldi ‘Başkanım ne gerek var otelde kalmaya ekstra masrafa. Benim işim zaten tesislerde, zamanımın çoğu orada geçiyor zaten. Hem oyuncuların başında durmam lazım benim’ dedi. Ben de ‘Siz bilirsiniz hocam, tesislerde patron sizsiniz. Ben kulübün patronuyum, sportif konularda patron sizsiniz. Size güveniyoruz, takım size emanet’ dedim. Rıza Hoca, otelde kalıyordu, yine biz yokken Eto’o yu bile otelde yatırmışlar. Aykut hocanın özverili davranması bizi memnun ediyor’ şeklinde görüş belirtti.

BASKETE İNCE AYAR
Selçuklu Basket takımını devralmaları hakkında da konuşan Başkan Kulluk, ‘Biz sadece hoca ve oyuncuyu aldık. Kulübün borçları bizi ilgilendirmiyor. 4,5 milyon lira ödeyeceğimiz söylendi, öyle bir şey yok! Çağırdık takımdaki hoca ve oyuncuları alacaklarını pazarlık yaparak peşin şekilde ödedik. Sezon sonuna kadar maaş borcumuz yok. Salon ve deplasman masraflarını da belediye karşılayacak. İnanır mısınız? Hocanın arabası yokmuş, idmana dolmuşla gidiyormuş. Hemen bir araç kiralayıp hocaya verdik. Şampiyon olalım ya da olmayalım Cengiz hocayla devam etmeyi düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

 


hilmi-kulluk.jpg