Konyaspor'da Eren Albayrak: Bizden beklentilerin farkındayız

Konyaspor'un yeni transferi Eren Albayrak, hedefleri ve beklentileri büyük bir camiaya geldiğini belirterek, amaçlarının takım olarak mücadele verecekleri 3 kulvarda da başarılı olmak olduğunu söyledi
Konyaspor'da Eren Albayrak: Bizden beklentilerin farkındayız

“Atiker Konyaspor’da bulunmaktan ve bu ekibin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” sözleriyle açıklamasına başlayan yeni transferlerden Eren Albayrak, “Atiker Konyaspor beklentileri ve hedefleri büyük bir camia. Tek düşüncemiz bunlara en güzel şekilde cevap vermek. Bunun için buradayım. Son iki sezonda yakalanan başarı işimizi tabiki de biraz zorlaştırıyor. Ama takımdaki herkesin ortak düşüncesi camiayı en güzel şekilde temsil edebilmek. Bunun için saha içinde ve dışında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Zor bir sezonun kendilerini beklediğini de ifade eden Eren Albayrak, “Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda zorlu maçlar bizi bekliyor. Ama zorlukların üstesinden gelme ve başarma duygusu hedefe daha fazla motive olmamıza neden olacaktır. Geçen sene elde edilen Türkiye Kupası şampiyonluğu ve iki sene üst üste direkt olarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak, ülkemizi temsil etmek gerçekten önemli başarılar. Yüksek konsantrasyonla iyi bir sezon geçirmek ve mücadele edeceğimiz her kulvarda Atiker Konyaspor camiasını en iyi şekilde temsil etmek en büyük arzumuz” diye konuştu.


Son iki sezondur kaliteli ve önemli yabancı oyuncuların Türk futbolunun içerisinde yer almasının genç oyuncuların gelişimine ve ülke futboluna faydalı olduğuna da işaret eden Eren Albayrak, “Herkes gibi bende kaliteli yabancı oyuncunun Türk futbolunda olmasından yanayım. Ama son yıllardaki yabancı oyuncu transferi konusunda verilen serbestlikle Türk oyunculara gereken fırsatın verilmediğini ve bir anlamda genç oyuncuların gelişiminin önüne geçildiğini de düşünüyorum. Kaliteli ise yabancı oyuncu tabiki gelsin. Ben geçen sezonun ikinci devresinde Medipol Başakşehir’de Adebayor gibi dünyaca ünlü bir isimle oynadım. Onun gibi önemli isimlere kimsenin bir şey diyeceğini düşünmüyorum. Umarım Türk futbolundaki yabancı oyuncu konusu bir an önce gerektiği şekilde çözüme kavuşur” şeklinde görüş belirtti.

Eren Albayrak, “Geçen sezon sonunda Türkiye Kupası finalinde karşılaştığımızda Konyaspor taraftarının ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördüm” diyerek başladığını sözlerini, “Herkes futbolcunun düşüncesi taraftarı olan dolu tribünler önünde oynamak. Bu motivasyon anlamında da bir ‘tık’ üstüne koymanıza neden oluyor. Taraftarımızı herkes biliyor. Bizde deplasmanlara geldiğimizde ve izlediğimiz maçlarda gördük. Onların her zaman olduğu gibi yine desteklerine ihtiyacımız var. Bizleri üç kulvardaki mücadelemizde yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz” diyerek tamamladı.