Konyaspor’da parola galibiyet

Süper Lig'de 9 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Atiker Konyaspor, yarın ligin 29.hafta maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Koray Gençerler'in yöneteceği mücadele saat 13.30'da başlayacak.
Konyaspor’da parola galibiyet

Atiker Konyaspor kötü gidişata son vermek istiyor. Ligde çıktığı son 9 karşılaşmada da 3 puan yüzü göremeyen yeşil beyazlılar yarın 29.hafta maçında Ankaragücü deplasmanına çıkacak. Son olarak sezonun 19.haftasında sahasında Antalyaspor'u 2-0'la geçen Anadolu Kartalı bu maçın ardından çıktığı 9 maçtan 4 mağlubiyet 5 beraberlikle ayrıldı. Artık kötü gidişata son vermek isteyen yeşil beyazlılar, Ankaragücü maçına 3 puan parolasıyla çıkacak. Ankara Eryaman Stadyumu'nda yarın saat 13.30'da başlayacak mücadeleyi hakem Koray Gençerler yönetecek.

KORAY GENÇERLER İLE BU SEZON İLK KEZ

Atiker Konyaspor yarın Ankaragücü'yle oynayacağı 29.hafta maçını yönetecek hakem Koray Gençerler, yeşil beyazlıların bu sezon ilk kez bir maçında düdük çalacak. Tecrübeli hakem Konyaspor'un en son 1 Ekim 2017'de deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Yeni Malatyaspor maçını yönetmişti. Yeşil beyazlılar, Gençerler'in yönettiği toplam 12 karşılaşmanın yalnızca 2'sini kazanabildi. Bu maçların 4'ünü kaybeden Anadolu Kartalı, 6 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Yeşil beyazlı futbolcular Koray Gençerler'in elinden 21 kez sarı, 2 kez de çift sarıdan kırmızı kart gördü. Gençerler, yönettiği 12 Konyaspor maçında yeşil beyazlılar lehine 2 kez penaltı düdüğü çaldı.

ANKARAGÜCÜ İLE 31. MAÇ

Yeşil beyazlılar Ankara temsilcisiyle bugüne kadar 30 kez karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 14'ünü Ankaragücü kazanırken, 13'ünden Konyaspor galip ayrıldı. İkili arasındaki 3 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Ankara'da oynanan 16 maçta ise Ankaragücü 10 kez, Konyaspor 4 kez kazandı. Başkentteki 2 mücadelede ekipler sahan 1'er puanla ayrıldı. Atiker Konyaspor, Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın altısında sahadan galibiyetle ayrıldı.

SKUBİC VE JEVTOVİC DÖNÜYOR

Atiker Konyaspor'da cezaları sebebiyle forma giyemeyen Nejc Skubic ve Marco Jevtovic'in cezaları tamamlandı. Yeşil beyazlı futbolcular, Aykut Kocaman'ın şans vermesi halinde Ankaragücü maçında yeniden formalarına kavuşacaklar. İç sahada oynanan ve yeşil beyazlıların 2-0 kaybettiği Çaykur Rizespor maçında rakibine yaptığı istem dışı hareketle kırmızı kart gören Sloven oyuncu Nejc Skubic, PFDK tarafından 2 maç ceza almıştı. Deplasmanda oynanan Başakşehir maçında gördüğü sarı kartla sınıra gelen ve cezalı duruma düşen Marco Jevtovic de geçen hafta iç sahadaki Sivasspor maçında forma giyememişti.

BUGÜN ANKARA'YA GİDECEKLER

Atiker Konyaspor, bugün sabah saatlerinde yapacağı ter idmanının ardından Ankaragücü maçının hazırlıklarını tamamlayacak. Dün Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör Aykut Kocaman gözetiminde yaptığı antrenman ile Ankaragücü maçının provasını yapan yeşil beyazlılar, yarınki maçta sahaya süreceği ilk 11'i ve uygulayacağı taktiği son kez gözden geçirdi. Anadolu Kartalı, bugün Ankara'ya giderek konaklayacağı otele yerleşecek ve maç saatini beklemeye çekilecek.

MUHTEMEL 11’LER

ANKARAGÜCÜ: Altay, Pinto, Kulusic, Djedje, Pazdan, Kitsiou, Sedat, Moulin, Sacko, Boyd, Sadaev,

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Uğur, Zuta, Volkan, Jevtovic, Ömer Ali, Hurtado, Milosevic, Jahovic

STAT: Eryaman

HAKEM: Koray Gençerler

MAÇ SAATİ: 13.30

YAYIN: beIN SPORTS
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ