Konyaspor'da Prip'in unutamayacağı anısı!

Konyaspor’un başarılı yıldızı Louka Prip, Yeni Haber’e konuştu. Ülkesinden ilk kez ayrılan Danimarkalı futbolcu yaşadığı tecrübeyi, Konyaspor’daki performansı, takımın son haftalardaki yükselen grafiği ve taraftarlarla ilgili düşüncelerini aktardı. Prip, Konyaspor’u ligde ayakta tutan 1-0’lık Ankaragücü maçı sonrasında orta sahada verdiği fotoğrafın hikayesini de paylaştı.
Konyaspor'da Prip'in unutamayacağı anısı!

Konyaspor’a sezon başında transfer olan ve performansıyla yeşil beyazlıların alkışlarını toplayan Louka Prip, ilk röportajını Yeni Haber Gazetesi’ne verdi. Ülkesi dışında ilk kez forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, performansından kariyer hedefine, Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile olan iletişiminden son haftalardaki takımın başarısı gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. İlk konu adaptasyon oldu.

o-ani-unutmayacagim.jpg
1-Ülken dışında ilk kez forma giyiyorsun, adaptasyon sürecinde zorluk çektin mi?

“İlk kez Danimarka dışına çıktım. Buradaki ambiyans, Konyaspor’daki takım arkadaşlarım ve atmosfere baktığımızda aile ortamı görebiliyorsunuz. Aile ortamında bulunmamız benim buraya alışmama ve adaptasyon sorunu çekmeden devam etmemi sağladı. Farklı bir durumla karşılaşmadım”

o-ani-unutmayacagim-1.jpg

2-Türkiye’deki ve Danimarka’daki ligi kıyasladığında benzerlikler ve farklılıklar hakkında neler söyleyebilirsin?

“Danimarka’da ligi çok daha taktik bir lig olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca zor ve rekabetin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye ligi ise daha teknik bir lig. Burada aklına koyan çoğu insanın futbol oynayabildiğini düşünüyorum”


3-Süper Lig ve kupada toplam 10 gole katkıda bulundun. Gol ve asist anlamında bir barajın var mı, hedefin nedir?

“Spesifik olarak bir sayı söyleyemem. Önemli olan takımıma olan katkım. Takımım için sahada efor sarf ediyorum. Bütün gayretim de bu yüzden. Sezonun geride kalan 10 maçında ne kadar gol atabilirsem o kadar skor yapmak istiyorum”

o-ani-unutmayacagim-5.jpg


4-Hakan Keleş’ten sonra Fahrudin Omerovic teknik direktörlük görevine geldi. Omerovic ile birlikte takımda bir gelişim olduğunu söyleyebiliriz. Senin takımın bu oyunundaki rolün ve beklentileri paylaşabilir misin?

“Ben ceza alanın içerisine çok fazla girmeyi seven ,kombinasyona dahil olmak isteyen ve bu küçük alanlarda oyun kurmayı seven bir kanat oyuncusuyum. 3. alana çok fazla giriyorum. Burada Omerovic hocamızın kendi oyun anlayışı bunu yapmama imkan sağlıyor. Birbirini seven, saygı duyan bir takım anlayışımız var. Burada benim rolümün de olduğunu söyleyebilirim”

o-ani-unutmayacagim-6.jpg
5- Son 4 maçta 9 puan toplayan bir Konyaspor görüyoruz. Bu başarının perde arkasını açıklar mısın?

“Kazancımızın en büyük sebebinin taraftar olduğunu söyleyebilirim. Taraftarların isteği ve bizim özverimiz son maçlarda başarılı olmamızı sağladı. Burada birliktelik söz konusu ve yukarı doğru gitmeye başladık. Daha öncesiyle bir kıyas yaparsak, skor bulduktan sonra kapanmak yerine yeni skor bulmaya devam eden bir oyun anlayışımız var. Anahtar kelime skorlarda doyumsuzluğu yakalamak”


o-ani-unutmayacagim-3.jpg
6- Ankaragücü karşılaşması Konyaspor için dönem müsabakalarından bir tanesi oldu. Prip’in golü Anadolu Kartalı’na 3 puan kazandırdı. O golden sonra ne hissettin, maç bittikten sonra orta sahaya kendini bırakmış bir fotoğrafın var çok konuşulan o fotoğrafı bize yorumlayabilir misin?

“İlk düdükten sonra maçın bizim için ne kadar önemli olduğunun farkındaydık. Skoru benim getirmenin inanılmaz mutluluğunu yaşadım. Anormal bir mutluluk hissiyatı vardı üzerimde. Golü attıktan sonra taraftarlarımızın sevincini, stadyumdaki duygu patlamasını gördüm. Benim için muazzam bir andı ve hayatım boyunca unutamayacağım. Takımla birlikte olmaktan ve takımıma katkı sağlamaktan inanılmaz bir keyif alıyorum”
o-ani-unutmayacagim-2.jpg

 Muhabir