Konyaspor'da Reşit Akçay,sistemini oturtmak istiyor

Atiker Konyaspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, transfer konusunda açıklamalarda bulundu. Akçay, ‘Kendi sistemimi oturtmak istiyorum. Süper Kupa finaline kadar hazır bir takım haline gelmek istiyoruz’ dedi
Konyaspor'da Reşit Akçay,sistemini oturtmak istiyor

Yeni sezon hazırlıklarına 3 Temmuz’da Konya’da başlayacak Atiker Konyaspor’da transfer çalışmaları hız kazandı. Yurt dışı kampına tam kadro gitmek isteyen yeşil-beyazlılarda teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, yönetimden yeni isimlere imza attırmasını bekliyor. Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren tecrübeli teknik direktör Reşit Akçay, ‘Bizim antrenörlük hayatımız boyunca bir oyun felsefemiz oldu. Bunu Konyaspor’da da yerleştirmek istiyoruz. İkinci ve üçüncü bölge oyuncularında daha kreatif ve hızlı oyuncular konusunda bir arayışımız var. İyi bir stoperle de anlaşabilirsek de iyi olacak. Transfer sadece sizin istekleriniz doğrultusunda gelişmiyor. Bir sürece bağlı oluyor. Bazı transfer çalışmaları ağır gidiyor olabilir. Sebebi en azından üçüncü sırada yazdığımız oyuncularla buluşabilmektir’ diye konuştu.    

KADRO DERİNLİĞİ BÜYÜYECEK
Yeni sezonda üç kulvarda yarışacaklarını hatırlatan Akçay, ’Takımlar bir derinlik oluşturmak zorunda. Takım mühendisliği yaparken, bu derinliği büyütmek istiyorsunuz. Ama oyuncuların mutsuzluğuyla da karşılaşıyorsunuz. Sayı artarken mutsuz oyuncu sayısı da artmamalı. Kadro kaliteniz yüksek olmak zorunda. Zor bir iş yapıyoruz. Takımı lige hazırlamaya çalışıyoruz. O yüzden dikkatli gidiyoruz. Süper Kupa maçına kadar hazır olmak zorundayız. Yönetim ve sportif direktörle birlikte çalışıyoruz. İlk kampta tüm transferler olmayabilir. Fakat Avrupa’daki kampımıza kadar herkes yetişmiş olsun istiyoruz. İnşallah transferleri gereken zamana kadar yetiştirmiş olacağız’ ifadelerini kullandı.
Yeni Haber