Konyaspor'da sürprizler bitmeyecek

Atiker Konyaspor Genel Müdürü Muhammed Ak, geçen sezon maçlardan önce futbolculara yaptıkları sürprizlerin çok beğenildiğini ve yeni sezonda da çeşitli organizasyonlar yapacaklarını ifade etti
Konyaspor'da sürprizler bitmeyecek

Konya Büyükşehir Stadyumu’ndan Kayacık Tesisleri’ne kadar Konyasporlu futbolcuların ayak bastıkları yerlerde çeşitli görsel uygulamalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Kulüp Genel Müdürü Muhammed Ak, “Futbolcularımız hakikaten çok değerli insanlar. Üzerlerinde Konyaspor forması taşıyorlar. Kişilikleri de çok düzgün. Tam bir takım oluşturuyorlar.  Örneği diğer takımlarda çok görülmeyen karakterde efendi futbolculara sahibiz. Dolayısıyla onlar için ne yapsak az. Ben ve ekibim bu yaklaşımla onlara karşı hareket ediyoruz. İşin özü şu, bir şey yapınca öncelikle ekip olarak biz çok mutlu oluyoruz. Bakıyoruz sonuçlarına, muhteşem olduğunu görüyoruz. Daha sonra onlar görüp de moralleri yerine geldikten sonra daha çok keyif alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BAJİC, AZ DAHA AĞLAYACAKTI”
Stadyumda futbolcu görselleri ile gerçekleştirdikleri ışıklı çalışma hakkında açıklama yapan Ak, “Koridora yaptığımız bir çalışma vardı. Görüntülerini sosyal medyada da yayınlamıştık. Orası için gece gündüz bir hafta boyunca çalıştık. Ben de bir fiil bulundum. Hatta bittikten sonra ekibimizle toplanıp kimse görmeden orada kutlama kahvaltısı yaptık. Bütün futbolcular geldi, kendi fotoğraflarını öptüler, selfie çekindiler. Bajic’i kendi fotoğrafına ben götürdüm. Duygulandı, ağlayacak oldu. O an, o mutluluğu görünce zaten bizim bütün yorgunluğumuz geçti. Biz de mutlu olduk. Futbolcularımız bunları fazlasıyla hak ediyor. Baktığınız zaman beraber deplasmanlara gidiyoruz. Bizim takımdan olmayan, spor şubeden arkadaşlar bile diyorlar ki, ‘Buralar bizim stat gibi değil.” Harbiden öyle. Başkalarının statları düz bembeyaz duvar. Varsa üstünde eski fotoğraflar. Ama bizimkinde futbolcularımızın kendilerini çok daha özel hissetmelerini sağlayan çalışmalar var.” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR MALZEMEYİ BOŞA HARCAMIYORLAR’
Herhangi bir yerde gördükleri uygulamayı Konyaspor ile özdeşleştirip kendilerinin de gerçekleştirdiklerini dile getiren Muhammed Ak, “Örneğin bir yerde bir şey görüyoruz. Bu bizde olsa nasıl olur diye düşünüyoruz. Deniyoruz. Oluyor ve muhteşem bir sonuç çıkıyor. Koridordaki ışıklı resimleri şu şekilde yaptık. Federasyonun naklen yayın ihalesine gittiğimizde duvarlara o şekil kenarları ışıklı görseller yapmışlar. Bizim futbolcularımızın yakından çekilmiş çok güzel hareketli görüntüleri elimizde vardı. Acaba bunu yapsak nasıl olur dedik. Zemini beyaz kötü olur, oraya siyah kaplama yaparız. Zaten bizim tüzükte üçüncü rengimiz siyah dedik. Bir baktık siyah çok asil oldu ve öndeki resmi daha da ön plana çıkardı. Muhteşem bir sonuç oldu. Başka bir uygulamamız da şu şekilde oluştu. Bir gün basketbol maçı seyrediyorum. Orada bir taraftar Obradovic’in kafasının fotoğrafının bulunduğu kartonu tribünde elinde tutuyordu. Bu bana ilham verdi. Bundan bir şey çıkar mı dedik. Kupa çeyrek finalinde Sivasspor maçında futbolcularımızın her birinin kendi resimleri olan kartonlarla onları stadın girişinde karşıladık. Daha sonra maç bitti santranın orada görseller döndü. İnsanlar çok mutlu oldu. Hatta hocalarımızdan birisi bana ‘Aşçı gibisin hiçbir malzemeyi boşa harcamıyorsun’ dedi. Daha sonra o fotoğraflar da tesislerde futbolcularımızın odasının üstüne asıldı. Klasik olarak burası kimin odası diye yazmaktan öte gene ışıklı bir şekilde kapılarının üstüne resimlerini yerleştirdik. Orada da aynı şekilde gece gündüz çalışıldı. Farklı tasarımlar yapıldı. İlk gördükleri andaki yüzlerindeki mutluluk her şeye değdi.” dedi.

maliyeti-cok-dusuk-(1).jpg
KULÜP BİNASI BAŞTAN AŞAĞIYA YENİLENDİ

“Kulüp binamızda da çok büyük değişiklikler yaptık” diyen Muhammed Ak, “Biz buraya ilk geldiğimiz zaman asansörden indiğimizde karanlık bir yere giriyorduk. Aşağıda halı dahi yoktu. İçeriye girdikten sonra çok düz bir görüntü karşılıyordu bizi. Şimdi ana girişte halı var. Yukarı kata çıktığımızda asansörün inişinden itibaren çim zemin var. Kapıdan girince duvarlar rengarenk fotoğraflarla donatıldı. Stadyum havası verildi. Daha da güzel çalışmalarımız olacak. İlk başkandan başlamak üzere tüm başkanların fotoğraflarını asacağız. Onun yerini de hazırladık. İlk teknik direktörümüzden, bulabildiğimiz tüm teknik direktörlerimizin fotoğraflarını asacağız. Bu da klasik bir biçimde çevrelettirip asmak yerine daha estetik bir görüntüde olacak. Bu şekilde devam edip gidiyoruz.” İfadelerini kullandı.

MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK
Yapılan uygulamalar için çok düşük miktarda ücretler harcadıklarını dile getiren Konyaspor Genel Müdürü Muhammed Ak, “Bazen sosyal medyada bu çalışmaların görsellerinin altına ‘transfer paraları bunlara harcanıyor’ gibi yorumlar geliyor. Bu yaptığımız uygulamalarda hiçbir maliyet yok. Çok cüzi konuşulmayacak miktarlara gerçekleştiriyoruz. Bizler futbol federasyonunda çalıştığımız için bu işlerin içinden geliyoruz. Çok ekonomik maliyetlere yaptırıyoruz. O konuda taraftarımızın içi rahat olsun. Örneğin saha içerisinde futbolcularımızın görsellerinin olduğu bir uygulama yapılmıştı. Onun bedeli 80 lira gibi bir miktardı. Yani bu tür rakamlara yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU