Konyaspor’da tek hedef galibiyet! Muhtemel 11'ler

Konyaspor, 2023 yılında çıkacağı ilk maçta bugün sahasında Sivasspor'u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek.
Konyaspor’da tek hedef galibiyet! Muhtemel 11'ler

Süper Lig'in 16. haftasını BAY geçen Konyaspor, ligin 17. hafta müsabakasında bugün sahasında Sivasspor'u konuk edecek. Dünya kupası arası sonra ilk maçında Türkiye Kupası'nda Bodrumspor'u 3-2 yenerek üst tura yükselen Anadolu Kartalı, ligin 15. haftasında ise sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Konyaspor ile Sivasspor'un karşılaşacağı Süper Lig 17. hafta maçı bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Hakem Ümit Öztürk yönetecek.

5 MAÇTIR NAMAĞLUP

Yeşil beyazlılar bugün oynayacak Sivasspor müsabakası öncesinde çıktığı 5 lig maçında da kaybetmedi. Son olarak ligin 10. haftasında 15 Ekim 2022 tarihinde iç sahada oynanan Gaziantep maçından 1-0 yenik ayrılan Konyaspor, bu tarihin ardından ligde çıktığı 5 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik elde etti. Yeşil beyazlılar, 11. haftada Adana Demirspor ile 1-1, 12. haftada Kasımpaşa ile 1-1, 13. haftada Trabzonspor ile 2-2, ve 15. haftada Alanyaspor ile 2-2 berabere kalırken, 14. hafta maçında deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenmeyi başardı.

ÜMİT ÖZTÜRK İYİ GELMİYOR

Konyaspor'un bugün oynayacağı Sivasspor müsabakasının hakemi Ümit Öztürk, Konyaspor'a iyi gelmiyor. Anadolu Kartalı, bugünkü maçla birlikte Öztürk yönetiminde 14. maçına çıkacak. Hakem Ümit Öztürk yönetiminde daha önce 13 maça çıkan yeşil beyazlılar, bu süreçte yalnızca 1 kez kazanırken, 6 beraberlik 6 da yenilgi aldı. Konyaspor, Öztürk yönetiminde en son geçen sezonun 26. haftasında sahasında Kasımpaşa ile 4-4 berabere kalmıştı. Anadolu Kartalı, Ümit Öztürk yönetimindeki tek galibiyetini ise 18 mayıs 2016 tarihinde sahasında oynadığı Beşiktaş karşılaşmasında 2-1'lik skorla almıştı.

1096145.jpg

PALUT İLE ÇALIMBAY REKABETİNDE EŞİTLİK

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a karşı kariyerinde daha önce 6 kez rakip oldu. Genç teknik adamın takımları bu süreçte Çalımbay'ın takımlarını 3 kez yenerken, 3 kez de mağlup oldu. İlhan Palut, Rıza Çalımbay'a karşı Konyaspor'un başındayken 1 kez kazanıp 2 kez de kaybetti. Palut, diğer iki galibiyetini ise Göztepe'nin başındayken almıştı. Rıza Çalımbay 6 maçlık serinin tamamında Sivasspor'u çalıştırdı.

AHMET VE OĞULCAN SINIRDA

Yeşil beyazlılarda, Sivasspor karşılaşması öncesi iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Deneyimli bek oyuncusu Ahmet Oğuz ile orta saha futbolcusu Oğulcan Ülgün, Sivasspor müsabakasında sarı kart görmeleri halinde 8 Ocak Pazar günü deplasmanda oynanacak Fatih Karagümrük müsabakasında forma giyemeyecek. Konyaspor ile Karagümrük'ün karşılaşacağı 18. hafta mücadelesi, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 13.30'da başlayacak.

ZYMER'İN DURUMU BELİRSİZ

Yeşil beyazlılarda sakatlığı sebebiyle uzun süredir takımdan uzak kalan Endri Çekiçi ile hastalığı nedeniyle son oynanan Alanyaspor müsabakasında forma giyemeyen Oğulcan Ülgün'ün takıma dönmesiyle Sivasspor maçında takımın tam kadro sahaya çıkması planlanıyordu. Anadolu Kartalı'nda kanat oyuncusu Zymer Bytyqi'nin sakatlığı sebebiyle son antrenmanda yer almadığı bildirildi. Son günlerde bir de hastalık geçiren Kosovalı futbolcunun hastalığının iyiye gittiği öğrenilirken, sakatlığı konusunda da tedavi sürecinde olduğu, yarın oynanacak Sivasspor müsabakasına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Bytyqi'nin son durumunun bugün netlik kazanacağı öğrenildi.

konyaspor-sivasspor-muhtemel-11.jpg

KONYASPOR

Sehic, Guilherme, Calvo, Adil, Ahmet, Amir, Endri, Oğulcan, Muric, Michalak, Muhammet

Teknik Direktör: İlhan Palut

SİVASSPOR

Ali Şaşal, Uğur, Caner, Goutas, Robin, Ulvestad, Keita, Hakan, N’jie, Musa, Yatabare

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

HAKEM: Ümit Öztürk

SAAT: 20.00

YAYIN: beIN SPORTS 2

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :