Konyaspor'da transfer harekâtı

Gelecek sezona Avrupa hedefiyle başlayacak Konyaspor’da transfer çalışmaları hız kazandı.
Konyaspor'da transfer harekâtı

Gelecek sezona Avrupa hedefiyle başlayacak Konyaspor’da transfer çalışmaları hız kazandı. Kadroda önemli revizyona gidecek yeşil beyazlılarda İkinci Başkan Selçuk Aksoy, “Beklediğimiz ve istediğimiz transferleri kampa kadar takıma kazandırmayı arzuluyoruz” dedi.

Konyaspor’da gerçekleştirilen ve Hilmi Kulluk’un güçlenerek yoluna devam dediği olağanüstü genel kurul sonrası İkinci Başkan Selçuk Aksoy gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Takıma yapılacak takviyelerden gönderilecek oyunculara kadar birçok soruya cevap veren Aksoy, genel kurulun hayırlı olmasını dilerken “Yeni yönetimimizin hayırlı olmasını diliyorum. Buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan delegelerimize teşekkür ediyorum. Konyaspor tarihinde ilk defa bu kadar kalabalık bir delegeyle hem tüzük değişikliği hem de genel kurul oldu. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde Allah hepimize iyi görev yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Kamp dönemine kadar transferde büyük mesafe katetmek istediklerini dile getiren Selçuk Aksoy, “Transfer sezonu başladı. Hocamızdan almış olduğumuz rapora göre biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şuanda takımlardaki hazırlık dönemi temmuz ayında başlayacağı için o zamana kadar her zaman olduğu gibi kampa yetiştirmeye çalışıyoruz. Umarız bunu gerçekleştiririz. Tabi burada maliyetler, takımımızın mali durumu ve transfer bütçeleri önemli. Riad Bajic’in kulübü Udinese ile kiralık olarak anlaştık. Diğer transferlerde de takımımızda birtakım değişiklikler olacak. Onunla ilgili çalışmalara başladık. Sözleşmesi biten Traore ve Fofana var. Traore ile yollarımızı ayırdık. Fofana’ya gerekli teklifimizi yaptık. Ondan cevap bekliyoruz. Şuanda listemizde olan birkaç oyuncu var. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah beklediğimiz ve istediğimiz transferleri takıma kazandırmayı arzuluyoruz. Kampa kadar bunu halletmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

calismalar-hiz-kazandi.jpg

YETERSİZ OYUNCULAR GÖNDERİLECEK

Performansı düşük olan oyuncularla yollarını ayıracaklarını belirten Aksoy, “Şuanda kadromuzda bulunan isimlerden yollarımızı ayıracaklarımız var. Geçen sezonki performans düşüklüklerinden dolayı ve hocamızın verdiği rapor doğrultusunda bazı bölgelerde değişikliğe gideceğiz. Forvet kısmında bu müdahale ağırlıklı olacak. Defansta da bazı değişikliklerimiz olacak. Bununla beraber giden arkadaşlarımızın yerine takviyeler yapacağız. Önümüzdeki sezon Konyaspor’umuzu daha hedefli, daha yukarı oynayabilen, daha önce gitmiş olduğu UEFA’ya tekrar gidebilecek bir kadro yapacağız. İnşallah bunda da başarılı oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

yetersiz-oyuncular-gonderilecek.jpg

BÜTÇE AŞILMADAN TRANSFER YAPILACAK

Transfer bütçesini aşmadan mali unsurlar göz önüne alınarak hareket edeceklerini söyleyen Aksoy, “Forvete Bajic’i kazandırdık. Açıkçası çok takviye düşünmüyoruz. Çünkü genel kurulda da bütçeleri bahsettik. Burada yapacağımız en iyi iş altyapıdaki veya genç oyuncuları takımımıza kazandırmak olacak. Onun için şuanda Mücahit’le Erdon takımımızın gözbebeğidir. Ümit ediyoruz ki iyi bir kamp dönemi geçirirler ve beklentilerimizi karşılarlar. Lig ve transfer sezonu uzun. Bununla beraber kamp dönemi var. Bunun haricinde neler yaşanacağını bilmiyoruz. En azından şimdiki düşüncelerimiz bu yöndedir” dedi.

mucahit-can-akcay.jpg

KANATA TAKVİYE OLACAK

Transfer çalışmalarında kanat bölgesine öncelik verdiklerini kaydeden Aksoy, “Traore ile yollarımızı ayırdığımız ve Fofana’nın da durumu henüz netleşmediği için kanata transfer yapmayı düşünüyoruz. Stoper mevkine de takviyemiz olabilir. Kiralık olarak giden genç oyuncularla ilgili de planlarımız var. Ali Yaşar, Savaş Polat, Abdülkerim Bardakçı, Kadir Kaan Özdemir gibi oyuncularımızı kampa götürmeyi düşünüyoruz. İnşallah bu oyuncularımız kampta takımımıza ve hocamıza yeterince performanslarını gösterirler ki takımımızda kalmaları en büyük ümidimizdir” şeklinde konuştu.

kanata-takviye-olacak.jpg

HURTADO’YA BİR ŞANS DAHA

Sakatlıkları sebebiyle Konyaspor’da bekleneni veremeyen, son olarak milli takımında yine sakatlık yaşayan Perulu futbolcu Paolo Hurtado’nun takımda kalacağını söyleyen Aksoy, “Hurtado için bu sene yaşamış olduğumuz transfer şanssızlığı diyebiliriz. Aslında iyi bir oyuncu. İki senede 34-35 maçı var. Herhangi bir sakatlığı da olmadı. Buraya geldi ve ilk hazırlık döneminden sonra milli maçında sakatlandı. Dönüşü 9 haftayı buldu. Ondan sonra tam anlaştığı derken, Aykut Kocaman’ın söylemiyle ikinci yarıdaki transferimiz Hurtado derken hazırlık maçının son dakikasında ters bir hareketten dolayı sakatlanması büyük bir talihsizlikti. Tam önümüzdeki sezon için kazandık derken milli maçında yine sakatlandı. Buna hiçbir şey denmez. Tamamen talihsizliktir. Oyuncunun da psikolojik durumunun iyi olduğunu düşünmüyoruz. Ayağının arka tarafında küçük bir kırık var. Doktorlardan aldığımız rapora göre çok önemli bir kırık değil. Ameliyat sonrası tahmini 1 ay sonra kampa katılmasını düşünüyoruz. Tabi can sıkıcı bir durum. Ümit ediyoruz seneye iyi bir Hurtado’yla devam ederiz. Sonuçta iyi ve pahalı bir oyuncu. Saha içinde bunlar olabiliyor” dedi.

hurtadoya-bir-sans-daha.jpg

RESMİ TEKLİF YOK

Konyaspor kadrosunda bulunan oyunculara şimdiye kadar henüz resmi teklif gelmediğini dile getiren Aksoy, “Kadromuzda bulunan oyunculara şuana kadar henüz resmi bir teklif gelmedi. Tabi sözlü teklifler, konuşulanlar malum transfer sezonunda oluyor ama resmi görüşme gerçekleşmedi. Ali Turan ve Ali Çamdalı önümüzdeki sezon da kadromuzda yer alacaklar. Sol beke büyük ihtimalle takviye yapacağız. Zuta ile yolları ayırabilirsek o mevkiye yeni bir oyuncu kazandıracağız. Openasenko’nun durumu belirsiz. Önümüzdeki günlerde netleşir. Hedefimiz kampa kadar transferin yüzde 80’ini halletmektir. Kampta umulmadık durumlar veya kamp performansını beğenmediğimiz oyuncular olabiliyor. Geçen sene ikinci kamp esnasında Mehdi’ye teklif geldi ve gönderdik. Yerine oyuncu lazım oldu. Bunlar da yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı.

resmi-teklif-yok.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ