Konyaspor'da yeni başkan kim olacak? İşte öne çıkan isimler!

Süper Lig'de en kötü sezonlarından birini geçiren Konyaspor'da mevcut Başkan Fatih Özgökçen, 20 Kasım tarihinde genel kurula gidecek. Özgökçen'in görevi devredeceği öğrenilirken yeşil beyazlıların yeni başkanı kim olacak sorusu gündeme geldi. İşte Konyaspor Başkanlığı için kulislerde ismi konuşulan kişiler...
Konyaspor'da yeni başkan kim olacak? İşte öne çıkan isimler!

Konyaspor'da bu sezon üst üste alınan başarısız sonuçların ardından tepkiler karşılık buldu ve mevcut yönetim Karagümrük müsabakasının ardından genel kurul kararı aldığını açıkladı. Ligde bu sezon 11 maçta yalnızca 2 kez kazanabilen ve topladığı 10 puanla hayal kırıklığı oluşturan Konyaspor'da geçtiğimiz günlerde teknik direktör Aleksadar Stanojevic ile yollar ayrılmıştı.

aleksandar-stanojevic.jpg

GENEL BAŞARISIZLIK DEVAM EDİYOR

Sırp teknik adamla yolların ayrılmasına karşın takımın bu sezonki genel başarısızlıktan ve yapılan yanlış transferlerden dolayı sezonun ilk haftalarından bu yana mevcut Başkan Fatih Özgökçen için istifa sloganları atılıyordu. Son haftalarda üst üste mağlubiyet serisi oluşturan yeşil beyazlılarda ligin 11. haftasında oynanan Fatih Karagümrük müsabakasına mutlak 3 puan parolasıyla çıkıldı. Yeni Teknik Direktör Hakan Keleş'in ilk ciddi sınavı olan Karagümrük maçında da etkisiz futbol sergileyen ve geriye düşen Anadolu Kartalı, son saniyelerde penaltıdan bulduğu golle sahadan 1 puanla ayrılmasına karşın maçın hemen ardından bilgilendirme paylaşımında bulundu. Yeşil beyazlı yöneticiler maç boyunca taraftarın istifa sloganlarına cevap verir nitelikte yaptığı paylaşımda Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını açıkladı.

mevcut-yonetim.jpg

20 KASIMDA GENEL KURUL YAPILACAK

Konyaspor Yönetiminden yapılan 'Bilgilendirme!' başlıklı paylaşımda, "Yönetim Kurulumuz, yapmış olduğu toplantıda 20 Kasım 2023 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştır. Kamuoyuna duyrulur." ifadelerine yer verildi. Bu kararla birlikte mevcut Başkan Fatih Özgökçen'in 20 Kasım tarihinde görevi devredeceği bilgisine ulaşıldı.

fatih-ozgokcen.jpg

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Fatih Özgökçen'in genel kurul kararı almasının ardından Konyaspor'da Başkanlık koltuğu için birçok isim ön plana çıktı. Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre, yeşil beyazlıların başkanlığı için ekonomik gücü olan, Konyaspor'a para kolaylığı sağlayabilecek, futbolla da ilgili kişilerin ön plana çıkacağı kaydedildi.

MEVCUT YÖNETİMDEN TANIDIK İSİMLER VAR

Konyaspor'un şu anda Fatih Özgökçen'in yönetim kadrosunda bulunan bazı isimler de başkanlık için ön plana çıktı. Ünal Korkmaz Hazır Beton Firmasının sahiplerinden olan, mevcut yönetimde yer alan ve geçmiş dönemde de yöneticilik yapmış Ömer Korkmaz'ın başkanlık için ismi geçti.

omer-korkmaz-konyaspor.jpg

Yıllardır Konyaspor ile yakından ilişkisi bulunan Korkmaz'ın haricinde şehirde birçok platformda ve siyasetin içinde bulunan mevcut yönetici Kazım Küçükçöğen de başkanlık için adı geçenler arasında yer alıyor. Çöğenler Yem firmasının sahibi Küçükçöğen'in hem mevcutta yönetimde bulunması hem AK Parti Konya İl Yönetiminde de yer alması ihtimali kuvvetlendiriyor.

kazim-kucukcogen-konyaspor.jpg

ORAL AİLESİ İSTENİYOR

Kulislerde adı geçen isimlerin başında da mevcut yönetici Mevlüt Oral bulunuyor. Geçmiş dönemlerde Konyaspor'a hem maddi hem manevi destekleri bulunan, farklı yönetimlerde de bulunmuş Mustafa Oral'ın oğlu Mevlüt Oral şu anda Fatih Özgökçen'in kadrosunda bulunuyor. Mevlüt Oral ya da aileden bir temsilcinin Konyaspor başkanlığına sıcak bakabileceği gündemde.

mevlut-oral-mustafa-oral.jpg

ZEKİ ÇİMEN VE HASAN DAĞLI İSMİ ÖNE ÇIKTI

Konyaspor'da yine önceki dönemlerde yönetimde yer almış isimlerden Zeki Çimen ve Hasan Dağlı ekibinin göreve gelebileceği öğrenildi. Hem ekonomik güçleri olan hem de Konyaspor'a yakınlıklarıyla tanınan Çimen ve Dağlı'nın görev verilmesi halinde Konyaspor'a evet diyeceği vurgulandı.

zeki-cimen-hasan-dagli.jpg

SÜRPRİZ İSİM MUSTAFA UZBAŞ

Siyasi kanatta ise yeni dönemin önemli isimlerinden olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş'ın ismi Konyaspor başkanlığı için gündeme geldi. Başkan Altay'ın Uzbaş'ın Konyaspor Başkanlığına onay vermesi halinde Konya siyasetinin de bu isme destek vereceği gelen bilgiler arasında.

mustafa-uzbas.jpg

MUSTAFA KAVAF GÖREVE HAZIR

Öte yandan yeşil beyazlılarda başkanlık için daha önce adı geçen isimlerden olan inşaat ve medya sektöründe yer alan iş adamı Mustafa Kavaf'ın da kendisine işaret verilmesi halinde göreve hazır olduğu öğrenildi.

mustafa-kavaf.jpg

AHMET ŞAN İSTENMİYOR

Konyaspor'da geçmiş yılarda başkanlık yapmış Ahmet Şan'ın ismi de ön plana çıktı. Yeşil beyazlıların 2004-2007 ve 2011-2017 yılları arasında başkanlığını yürüten Şan'ın ismi sosyal medyada sıkça yazılırken siyasetin ve şehrin ileri gelenlerinin bu isme sıcak bakmadığı öğrenildi.

ahmet-san.jpg

Etiketler :