Konyaspor'da yerliler; gol atamadı, attırmadı

Konyaspor'da yerliler; gol atamadı, attırmadı

Konyaspor’un yerli oyuncuları bu sezon gol yollarında büyük sıkıntı yaşadı. Ligde yerli oyuncularının ayağından sadece 10 gollük katkı bulabilen Konya ekibi, sadece yerli oyuncularının ayağından gelen goller ile yapılan lig sıralamasında kendisine ancak 13. sırada yer bulabildi.

Spor Toto Süper Lig’i 3. sırada bitirerek tarihinin en iyi sezonunu geçiren Konyaspor’da gol yollarında tüm yükü yabancı oyuncular çekti. 7 gol bulan Abdou Razack Traore takımın 7 golle en golcü oyuncusu olurken Bajic 6, Rangelov ve Vukovic 4 gol bulabildi. Öte yandan Konyaspor’un en golcü yerli oyuncusu Ömer Ali Şahiner oldu. Yetenekli kanat oyuncusu ligde 3 kez fileleri sarsarken Volkan Fındıklı, Halil İbrahim Sönmez ve Ali Çamdalı ikişer kez gol sevinci yaşadılar. Volkan Fındıklı ve Abdülkerim Bardakçı ise takımlarına 1 gollük katkıda bulundular. Sadece yerli oyuncuların ayağından gelen goller temel alındığında lig lideri topladığı 69 puanla Galatasaray olurken Beşiktaş 63 puanla ikinci, Medipol Başakşehir ise 55 puanla üçüncü sırada yer aldı. Bu sıralamada ligden düşen takımlardan Mersin İdman Yurdu 17, Sivasspor 16. sırada kendine yer bulabilirken Eskişehirspor 6. sırada yer aldı.

YERLİLERİN PAYI SAVUNMADA

Diğer yandan Konyaspor yerli oyuncularının ayağından gol bulmakta zorlanırken kalesini gole kapatmakta en büyük pay yerlilerdeydi. Kaleci Serkan Kırıntılı ligin en başarılı kalecisi olurken Ali Turan’da tecrübesi ve hırçın oyunuyla rakibi kaleye yaklaştırmadı. Rakip takımların hücum organizasyonlarını karşılama konusunda Ali Çamdalı geçit vermezken, 99 top çalmayla Atiba, Mehmet Topal gibi oyuncuları geride bırakarak ligin en çok top çalan oyuncusu olmuştu. 
MÜCAHİT YAPRAKCI

Kaynak:YENİ HABER