Konyaspor'dan geleceğe dev yatırım! Anlaştılar

Atiker Konyaspor, küresel istatistik devi Opta’yla anlaştı. Yeşil beyazlıların teknik ekibi, Arsenal, Manchester City ya da Dortmund teknik ekipleriyle aynı kapsamda çalışacak.
Konyaspor'dan geleceğe dev yatırım! Anlaştılar

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu üçüncü bitiren Atiker Konyaspor, sürdürülebilir başarı için dev bir adım attı.

Yeşil Beyazlıların Aykut Kocaman liderliğindeki teknik ekibi, analizlerinde bundan sonra Opta’yı kullanacak. Dünyanın en büyük ayrıntılı spor veri sağlayıcısı Opta’nın kulüp müşterileri arasında Manchester City, Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, AS Roma gibi Avrupa’nın ünlü ve köklü kulüpleri bulunuyor.

Süper Lig’deki başarısını en azından tekrarlamak, Avrupa Ligi’ndeyse iz bırakmak niyetinde olan Konyaspor, bu yolda Opta’nın da katkısını değerlendirecek. Medya kuruluşlarına da hizmet sunan Opta’yı Lig TV, Eurosport, BT Sport, BeInSport, CNN, BBC, Manchester United TV gibi yayın organları kullanıyor.

RAKİP ANALİZİ YAPILABİLİYOR, TRANSFER POLİTİKASINI ETKİLİYOR

Premier League ve Bundesliga’nın resmi istatistik sponsoru olan Opta, dünyanın pek çok liginin yanı sıra, iki sezondur Süper Lig’i de analiz etmeye başlamıştı. Konyaspor’unkiler de dahil olmak üzere Süper Lig’deki tüm maçlar, özel eğitimden geçen data operatörleri tarafından İngiltere’de, karşılaşmalar devam ederken anbean istatistiğe dönüştürülüyor. Maçlarda topla ilgili her aksiyonun kayda alınmasıyla oluşan bu dev veri havuzu, bundan sonra Atiker Konyaspor’un elinin altında olacak. Veriler gerek maçlardan önce, gerekse de maçlar oynanırken rakip analizinde, futbolcuların performans değerlendirmeleri, oyun stratejisi oluşturma, scouting ekibine yön verme ve transfer edilecek oyuncuların belirlenmesinde değerlendirmeye tutulabilecek kapsamda.

UĞURLU: “DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR YATIRIM”

Opta’nın bağlı bulunduğu çatı kuruluşu Perform Group’un Türkiye Genel Müdürü Emre Uğurlu, anlaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “Türk futbolunun yükselen değeri Atiker Konyaspor’u, ortaya koyduğu bu vizyon nedeniyle tebrik ediyorum. Kendileri açısından çok önemli bir karar verdiler ve geleceklerini düşündüler. Teknik ekipleri artık, istediği bir rakip takım, kendi oyuncusu ya da başka oyuncular hakkında en kapsamlı istatistiki bilgiye, hiç vakit ve enerji kaybetmeden, çok basit bir arayüzle anında ulaşabilecek. Opta, şu anda 40’tan fazla ülkede800’den fazla elit müşteriye hizmet sağlıyor. Artık küresel bir standarda dönüşmüş durumda. O yüzden Türkiye’de futbolun yönünü değiştirebilecek devrim niteliğinde bir yatırım olduğunun altını özellikle çizmek isterim. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

KARAKOÇ: "VİZYON AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Atiker Konyaspor Teknik Ekip Analiz Uzmanı Barış Karakoç, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle açıkladı:

“Futbolda veri kullanımı uluslararası alanda uzun yıllardır sürmekle birlikte, arşivleme konusunda da önemli seviyelere ulaştı. Türkiye’de ise bu durum yine hatırı sayılır bir süredir devam ediyor. Bu veriler, Avrupa ve dünya futbolundaki son değişimleri gözlemlemek, bu liglerde oynanan futbolu ülkemizdeki durum ile karşılaştırabilmek, takımımız hakkında objektif ve güvenilir bilgiye sahip olmak ve rakiplerimiz ile ilgili değişimleri gözlemleyebilmek açısından önem taşıyor.

Ekip olarak, maç sırası ve sonrasında olmak üzere takıma ve oyunculara ait teknik, taktik ve fiziksel verilerin takibi ve yorumlanması konusunda yıllardır çalışmaktayız. Bu konularda birçok lokal yazılım ve servis sağlayıcısı ile çalışma imkanı da bulmuş olmamıza rağmen Opta’nın dünya genelinde birçok lige ait detaylı çalışmalar sürdürdüğünü biliyoruz. Nihayetinde bu birlikteliğimizin, dünya ve Avrupa genelindeki detayları yakalaması ve vizyonunu geliştirmesi açısından  ekibimiz adına önemli bir adım olacağını düşünmekteyiz.”

Goal Türkiye