Konyaspor'dan ilk 3 haftada 56 şut 3 puan!

Konyaspor, iyi oyununa rağmen geride kalan 3 haftada sadece 3 puan alabildi. İlerideki etkili oyununu gol ile tamamlayamayan yeşil beyazlılar 3 maçta 56 şut ile dikkat çekti. Anadolu Kartalı’nda, yeni transferlerle birlikte hücum hattında çeşitlilik göze çarptı.
Konyaspor'dan ilk 3 haftada 56 şut 3 puan!

Konyaspor’un gol yollarında etkili olduğu isimlerin farklı takımlara transferi endişe yaşatıyor. Adis Jahovic, Moryke Fofana ve Mustapha Yatabare’nin gönderilmesi, yeşil beyazlıların gol yollarında soru işaretleri oluşturuyor. Ancak Konyaspor, ilk 3 haftada güzel oyununu gollerle taçlandıramasa da 3 maçta 56 şut ile dikkat çekti. Geçen sezon ligin en çok beraberlik alan takımı olma özelliği ile ön plana çıkan tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman’ın ekibi, transfer döneminde hücumdaki en etkili oyuncularından üçünü takımdan gönderdi. Bu eksikliği hazırlık sürecinde oynadığı karşılaşmalarda ve ligin 3 haftasına bakıldığında büyük bir şekilde hisseden Kocaman, Ömer Ali Şahiner ve Riad Bajic gibi futbolcuların üzerine ekstra bir sorumluluk verecek. Cumartesi oynanan Keçiörengücü maçıyla birlikte hücumda da iddialı olduklarını gösteren yeşil beyazlılar rakibine 3 gol attı.  Tecrübeli teknik adam ve oyuncuları gelecek haftalarda yükselişe geçeceklerini gösterdiler.

HÜCUMDA DAHA ETKİLİ

2018-19 sezonunda oynadığı 34 lig maçında yalnızca 9 galibiyet alabilen Konyaspor’da atılan 40 golün neredeyse yarısı (18), Malatyaspor’a giden Jahovic ve Fofana ile Sivasspor’a giden Yatabare’den geldi. Sezon öncesi oynanan 5 hazırlık maçında da galibiyet alınamazken ligin 3 karşılaşmasından da beraberlikle ayrıldı. Konya’nın bu maçlarda attığı gol, 2015 ve 2017 yılları arasında da yeşil siyahlı ekipte forma giyen ve bu sene Udinese'den kiralanan Riad Bajic’ten, HNK Gorica’dan gelen yeni transfer Farouk Miya ve Jens Jonsson’dan geldi. Bajic, Konya’da geçirdiği 2 sezonda çıktığı toplam 94 resmi maçta 30 kez gol atmış ve 12 asist yapmıştı. 25 yaşındaki oyuncunun yeni sezonda daha iyi olması bekleniyor.  Anadolu kartalının, yeni transferi Farouk Miya ve Riad Bajic gol yollarında en büyük güvencelerinden olması bekleniyor. Süper Lig’in 3 haftasında çekmiş olduğu 56 şutla yeşil beyazlıların hücumda daha etkili olduğu göze çarpıyor.

GOLE EN FAZLA KATKI ÖMER ALİ’DEN

Bajic’in yanı sıra geçtiğimiz sezon 8 gol atarak takımın en golcü ismi olan 27 yaşındaki Ömer Ali Şahiner’e de bu sezon fazlasıyla iş düşecek. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 11 gole doğrudan katkı sağlayan Şahiner, 7 gol ve 4 asist yapmıştı. Tecrübeli futbolcu, 2014/15'ten bu yana yeşil beyazlı formayla en fazla gol katkısı yaptığı sezonunu yaşadı. Genç oyunculara şans vermekten çekinmeyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, İlk üç hafta da sadece 3 puan alabildi. U21 takımından gelen Erdon Daci’yi de ilk 11 oyuncusu yapan Kocaman, genç oyuncudan yüksek verim almayı hedefliyor. Bajic ve Daci dışında savunma hattına da takviye yapan Konyaspor, Astana’dan 29 yaşındaki stoper Marin Anicic’i ve Gençlerbirliği’nden 28 yaşındaki sol bek Alper Uludağ’ı kadrosuna kattı. 

FİKSTÜR ZORLU

Lig’de üç karşılaşmadan sadece 3 puan alan Konyaspor’un fikstürü de oldukça zorlu. Zira yeşil beyazlılar, ilk 5 hafta içinde 3 deplasmana çıkacaklar. Galatasaray deplasmanından 1 puan çıkaran Anadolu Kartalı, bu hafta sonu Denizlispor deplasmanına gidecek. 3 puan parolasıyla çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Denizlispor maçının ardından İzmir’e giderek Göztepe’ye konuk olacak. •YENİ HABER / MEHMET SERKAN ŞAFAK