Konyasporlu futbolcular zaten Avrupalı!

Bu sezon tarihinde ilk kez UEFA'da maça çıkacak olan Konyaspor'un kadrosunda bulunan tam 10 futbolcu daha önce bu tecrübeyi yaşadılar. Bu oyuncuların 6'sının Şampiyonlar Ligi deneyimi de bulunuyor.
Konyasporlu futbolcular zaten Avrupalı!

Süper Lig'de sezonu 3.tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitme başarısı gösteren Konyaspor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce Avrupa'da resmi bir maça çıkmamış olan yeşil beyazlılar önümüzdeki sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlar arasında yer alacak. Konyaspor'un bu sezon kadrosunda bulunan futbolcuların 10 tanesi daha önce bu tecrübeyi yaşadı. Yeşil beyazlı ekipten Jagos Vukovic, Ali Turan, Nejc Skubic, Barry Douglas, Samuel Holmen, Abdou Razack Traore, İbrahim Sissoko, Amir Hadziahmetovic, Riad Bajic ve Dimitar Rangelov UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydi.

6'SI DEVLER LİGİNE DE GİTTİ

Konyaspor'un Avrupa'da daha önce boy göstermiş futbolcularından altısı Şampiyonlar Ligi'nde de maça çıktı. Konya ekibinin başarılı futbolcuları Barry Douglas, Nejc Skubic, Samuel Holmen, Abdou Razack Traore, İbrahim Sissoko ve Riad Bajic'in devler ligi deneyimi de bulunuyor. Bu oyunculardan devre arasında Polonya'nın Lech Poznan takımından transfer edilen Barry Douglas'ın ve sezon başında takıma dahil olan İbrahim Sissoko'nun Şampiyonlar Ligi'nde golü de bulunuyor. İskoç futbolcu Doglas, Lech Poznan'ın 2015 yılında Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçında Sarajevo karşısında frikikten gol kaydetmiş ve Polonya ekibi maçı 1-0 galibiyetle tamamlamıştı. Fildişi Sahilli futbolcu Sissoko ise 2012 yılında Panathinaikos'un Motherwell'i Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 3-0 yendiği maçta Yunan ekibinin 3.golünü kaydetmişti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ