Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’un 2 puanı çalındı!

Konyaspor’un 2 puanı çalındı!

Türkiye, bu hafta futboldan çok yine hakemleri konuştu. Hafta içi hakem tarafindan İstanbul'da mağlup edilen Hatayspor'u gördük. Kayserispor-Fenerbahçe maçında iki takım içinde kötü bir hakem performansı izledik. 

Konya'da Halil Umut Meler için  de çok endişeliydik. Halil Umut Meler ligde tecrübesiz ve kötü hakemlerden. Maç içinde kararları tutarsız olan hakem Konyaspor'un 90+6 da penaltısını vermeyerek bu hafta 2 puanı çalıp götüren adam olarak kayıtlara geçti.

Malatyaspor ligin en iyi takımlarından biri santrafor sıkıntısı yaşayan Malatyaspor ofansif çift yönlü oyun oynama yeteneği üst seviyedeki orta alan oyuncularıyla ligin zirvesine yakın takımlarından ve Konya'ya 33 puanla geldiler.

Aykut Kocaman kadro istikrarı olan bir teknik adam. Aykut hoca bu haftaya da Bursa maçındaki onbir ile başladı.İyi savunma yapan, orta alanı etkili Malatyaspor karşısında Konyaspor oldukça zorlandığı bir müsabaka oynadı. 

Müsabakanın ilk yarısında bir kaç şut girişimi dışında varlık gösteremeyen bir Konyaspor izledik. Müsabakanın ikinci yarısında Ömer Ali yine sakatlanıp oyundan çıkınca Malatyaspor oyunu istediği gibi kontrol etti.  

Fofana hamlesi bu hafta da Konyaspor'a ilaç olmadı. Ali Turan'ın hatasından Malatyaspor golü bulunca bu hafta herşey Malatyaspor'un istediği gibi oldu. Maçın hamlesi Yatabare oldu. Yatabare oyuna girince Konyaspor  Malatyaspor yarı sahasında etkili olmaya başladı ve Jahovic ile beraberlik golünü bulan Konyaspor son dakikalara galibiyet golü için bastırarak girdi. 

Ömer Şişmanoğlu, inanılmaz bir gol kaçırınca Konyaspor için 1 puana sevinmeye başladık. Maçın son pozisyonunda Malatyaspor'lu oyuncu topu elle kesti ama hakem var a rağmen penaltıyı vermedi.

Oynanan oyuna göre Konyaspor sahasında 1 puan kazandı, maçı kazanabilirmiydi belki ama ona da hakem mani oldu. Konyaspor sahasında 2 puan bıraktığı haftada Başakşehir'e yaklaşma şansını kullanamadı. Konyaspor puanını 33 yaptı ve ligi ilk 5 içinde bitirme iddiasını sürdürdü. 

Ömer Ali'nin zamansız sakatlığı ve Hurtado'nun olmayışı Konyaspor için gerçekten büyük kayıp. Konyaspor haftaya İstanbul'da Fenerbahçe'nin konuğu olacak. 

Puan kazanmanın zor olduğu bir hafta yaşayacağız ve ardından Konyaspor iki hafta iç sahada oynayacak. Konyaspor kaybetmedi ve yenilmezlik serisini sürdürdü.

Konyaspor'un hedeflerini düşününce bu hafta da stadyumda yeterince seyirci yoktu. Stadyuma gelip takımını 90 dakika destekleyen taraftarları tebrik ediyoruz.

Bu arada yönetim Fenerbahçe maçı sonrası iç sahada oynanacak 2 maçta ve daha sonrasında doğu üst tribün bilet politikasını mutlaka gözden gecirmeli. Olmuyor ve doğu üst boş kalıyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR