Konyaspor’un beraberlik çıkmazı

Konyaspor, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Antalyaspor’la oynadığı maçın ardından 18 lig mücadelesinde sadece bir galibiyet alabildi. Yeşil beyazlılar geriye kalan maçlarda 13 beraberlik, 4 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde etti.
Konyaspor’un beraberlik çıkmazı

Konyaspor, en son galibiyetini geçtiğimiz sezonun 19'uncu haftasında sahasında oynadığı Antalyaspor karşı almıştı. Yeşil beyazlılar o maçtan sonra oynadığı 18 lig maçında 13 beraberlik, 4 mağlubiyet alırken tek galibiyetini ise Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 4-2'lik skorla elde etmiş evinde oynadığı son 10 maçtan ise galip gelmeyi başaramamıştı.

ARAYA BERABERLİKLERLE GİRDİLER

Süper Lig’in 3 haftası geride kalırken, Konyaspor karşılaştığı rakiplerinden 3 maçta 3 puan çıkarabildi.  Milli aradan önceki maçında evinde Antalyaspor’u ağırlayan Aykut Kocaman’nın ekibi, Ankaragücü, Galatasaray’ın ardından Antalyaspor’la da berabere kaldı.  Yeşil beyazlılar bu maçlarla birlikte oynadığı son 6 maçtan da sahadan beraberlikle ayrılmış oldu. Konyaspor’un topla oynama yüzdesi rakiplerine karşı yüksek olsa da galip gelemeyen yeşil beyazlı ekip 3 maçta 56 şut ile dikkat çekti.

EVİNDE GALİP GELEMİYOR
Süper lig’de geçen sezonla birlikte son 10 maçın 9’unda berabere kalan yeşil beyazlı ekip, evindeki hasret 7 aydır sürüyor. Konyaspor, evindeki 3 puan özlemini bir türlü bitiremedi. Son 8 iç saha mücadelesinden 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılan yeşil beyazlı takımın kendi sahasındaki galibiyet hasreti 9 maça çıktı.

BERABERLİK OLDUKÇA FAZLA

Anadolu Kartalı, Süper Lig’de beraberliklere devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda da beraberlikleri oldukça fazla görüldü. Ancak kazanmakta zorlansa da Aykut Kocaman’ın ekibinin rakipleri karşında bileğide bükülmüyor. Yeşil beyazlı ekip son 3 sezonda 29 galibiyet, 36 beraberlik ve 38 mağlubiyet aldı.

AVRUPADA DA BERABERLİKTE LİDER

OPTA (spor analiz firması) verilerine göre Konyaspor, geçen sezonla birlikte Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde en çok berabere kalan takım oldu. Geçen sezon 17 maçtan 1 puanla ayrılan yeşil beyazlılar, yeni sezonda oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılarak 20 maçla Avrupa’da bu alanda zirveye çıktı. Konyaspor’u Fransa ekiplerinden Strasbourg, 18 beraberlikle bu alanda takip eden takım oldu.

--TABLO—

2018/2019 Sezonu 9 Galibiyet - 17 Beraberlik – 8 Mağlubiyet

2017/2018 Sezonu 9 Galibiyet – 9 Beraberlik – 15 Mağlubiyet

2016/2017 Sezonu 11 Galibiyet - 10 Beraberlik – 13 Mağlubiyet

• MEHMET SERKAN ŞAFAK