Konyaspor'un hedefi şampiyonluk

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, son 3 sezondur Türk futboluna damga vuran yeşil beyazlıların önemli başarıları hak ettiğini belirterek, Anadolu'dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa onun da Konyaspor olması gerektiğini söyledi.
Konyaspor'un hedefi şampiyonluk

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan yeşil beyazlı takıma şampiyonluğun yakıştığını söyledi.  Anadolu'dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa onun da Konyaspor olması gerektiğini ifade eden Başkan Şan, "Biz oluruz veya olmayız. 1922-2022. 100.kuruluş yılımız yaklaşıyor. Bizim sportif anlamda Süper Lig'de üst sıralarda kalıcı olmamız lazım. Bu başarı kolay kolay gelmiyor. Hani 'Yukarılarda rüzgar sert esiyor' deniyor ya. O sertliği geçen sezonun son haftalarında Beşiktaş maçından önce gördük. Yani önümüze her türlü engel çıkartılıyor. Onun için bu sene de maalesef hakem hataları yine başladı. Geçen sezonun sonlarında eski Spor Genel Müdürü birşeyler söylemişti. 'Konyaspor'u önümüzdeki sezon göreceğiz. Bu başarıyı devam ettirebilecek mi?' diye. Yani bunlar boşuna söylenmiş sözler değil. Ama bizim zoru başarmamız lazım. Anadolu'dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa bu da Konyaspor olması lazım" şeklinde konuştu.

"UZUN SOLUKLU BİR YARIŞTAYIZ"

"Teknik heyetimizin hedefi; yine bu sezon 55-60 puan bareminde ligi tamamlamak" diyerek konuşmalarına devam eden Başkan Ahmet Şan, "60 puan hedefinin üzerine çıkarsak yine Avrupa'dayız demektir. Uzun soluklu bir yarıştayız. Stres dolu maçlar yaşayacağız. Futbolcularımız şimdilik sadece Avrupa'da ve ligde mücadele ediyor. Ama Aralık ayında Ziraat Türkiye Kupası buna ilave olarak gelecek. Daha bizim kadroda düşündüğümüz ama henüz ilk 11'de oynamayan oyuncularımız var. Onlarla beraber inşallah bu maratonumuzu sürdüreceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Önemli olan birkaç sezon buralarda kalıcı olmak. Ondan sonra biz oluruz veya olmayız ama inşallah Konyaspor'umuz için bir şampiyonluk hedefi koyduk. Onu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.