Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’un ritmi bozuk

Konyaspor’un ritmi bozuk

Ligin ikinci yarısına 2 galibiyetle başlayan Konyaspor, daha sonra devamını getiremedi ve haftalardır galibiyete hasret. Konyaspor son sekiz haftada 4 beraberlik, ve 4 mağlubiyet aldı. Konyaspor’un son 8 haftada özellikle hücum bölgesinde rakibi rahatsız edemediğini gözledik. Bunda ligin ikinci yarısının üçüncü maçı olan Bursa deplasmanında, Ömer Ali’nin sakatlığı ve sonrasında 8 haftadır takımda forma giyememesinin etkisi büyüktü.

Konyaspor, bu hafta Sivasspor’u konuk etti, maç öncesi Konyaspor cephesinde tek düşünce 3 puan kazanıp galibiyet hasretine son vermekti.

Konyaspor ligin ikinci yarısında ortalama 6 oyuncusundan yoksun sahaya çıkıyordu, sakat ve cezalı oyuncular Konyaspor’un ve teknik kadronun belini fazlasıyla bükmüştü. Bu hafta da Skubic ve Jevtovic cezaları sebebiyle kadroda yer alamadılar.

Konyaspor, Sivasspor karşısına Serkan, Opanasenko, Uğur, Diagne, Zuta, Volkan, Jonsson, Ömer Ali, Fofana, Milosevic ve Jahovic onbiriyle çıktı.

Maçın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti, Konyaspor karşısında savunmada açık vermeyen ve Konyaspor’u ceza alanına sokmayan bir Sivasspor izledik. Sivasspor maçın ilk yarısında Konyaspor’u çok iyi kilitledi ve kalesinden uzak tuttu. 22. dakikada Konyaspor orta alanda kaptığı top ile çok iyi bir organizasyonla maçtaki ilk pozisyonunu gole çevirdi. Golden birkaç dakika sonra Jahovic kale yerine topu auta atınca farkı 2 ye çıkarma şansını kullanamadı. Sivasspor ise ilk yarıda etkili ataklar gerçekleştirdi, Diagne’nin çizgide müdahalesiyle 1 golden olan Sivasspor Diabate ile eşitliği sağladı ve maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında iki takımda çok mücadele etti, Aykut Kocaman dakikalar 58 i gösterirken bu sezonun tartışılan transferlerinden Opanasenko’yu kenara alırken çok şeyler bekleyip sakatlığı nedeniyle faydalı olamayan Hurtado oyuna girdi. Bu değişiklik sonrası Ömer Ali sağ kanatta savunmaya geçti. Daha sonra 64.dakikada günün verimsiz isimlerinden Jahovic yerini sezonun verimsiz oyuncularından Yatabare’ye bıraktı.

Konyaspor takımının ritmi bozuk, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu Konyaspor takımının dengesini bozmuş durumda. Sakatlıktan çıkan oyuncular maç temposu yakalayamamış ve formsuzlar. Cezalılar ayrı dert. Konyaspor, Sivasspor karşısında çok mücadele etti. Sivasspor takımı Konyaspor’u iyi analiz etmiş ve 2- 3 pozisyon dışında Konyaspor’a hiç pozisyon vermediler. Ortada mücadele düzeyi yüksek bir müsabaka izledik. Konyaspor taraftarı ve camia galibiyet bekliyor ancak bu şartlarda maç kazanmak hiç kolay değil.

Konyaspor bu hafta ile birlikte 9 haftadır kazanamıyor, ligin ikinci yarısına büyük umutlarla başlayan Konyaspor haftalardır kan kaybediyor. Kazanamayınca streste artıyor, takımın genel durumunu göz önüne alınca kazanamamak normal. Oyun anlayışı olarak, Konyaspor farklı seçenekleri değerlendirmek zorunda. Konyaspor haftaya Ankara’da Ankaragücü takımına konuk olacak, ligin ikinci yarısında Ankaragücü çıkışta olan ekiplerden, Konyaspor’da ise Skubc ve Jevtovic sahada olacak. Konyaspor gelecek hafta kaybetmemek zorunda, Ankara’da kaybetmek, Konyaspor için ligin geri kalanını stres içinde geçirmesine sebep olacak.

Konyaspor camiası, teknik kadrosuna her şartta güveniyor. Ankara’dan gelecek puan Konyaspor’u rahatlatacaktır, aksini düşünmek bile istemiyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR