Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor’un yeni teknik direktörü nasıl olmalı?            

Konyaspor’un yeni teknik direktörü nasıl olmalı?            

            Aykut Kocaman'dan sonra gelecek hocanın işi gerçekten çok zor. Pek çok isim geçiyor. Ancak yönetim en az Aykut Kocaman kalibresinde bir hoca getirmeli. Aykut Kocaman Konyaspor'a gelirken Fenerbahçe'yi çalıştırmış, şampiyonlar ligi tecrübesi olan ve lig şampiyonluğu olan bir teknik adam apoletiyle gelmişti. Eğer standardımız buysa bence yerliler içinde tek isim öne çıkıyor. İsmi geçen adayları şöyle bir değerlendirirsek;

            Mustafa Reşit Akçay profesyonel takım çalıştırmayacağını açıkladı. Bu açıklamayı yapan bir hoca motivasyonunu yitirmiş demektir. Zorla, baskıyla ikna edilmesi hata olur. Kaldı ki Osmanlıspor ile Avrupa liginde iyi işlere imza atmış olsa da Aykut Kocaman kariyerinde bir teknik adam değil.

            Saffet Susiç Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde göze hoş gelen futbol oynatan hocaydı.Saffet  hocanın takımları çok atar çok yer. Seyirciler hop oturur hop kalkar ancak Konyaspor'un oyun karakteri ofansif oyuna uygun değil. Saffet Susiç'in oyun sistemine uyum sağlayacak baştan aşağı bir kadro kurulması gerekir ki bu büyük bir kumar olur. Gelen hoca Konyaspor'un oyun sistemini bozmamalı. Aykut Kocaman'ın takımını geliştirmeli.

            Sergen Yalçın gittiği her yerde bir çıkış yakalıyor ancak arkasını getiremiyor. Eğer hedef Aykut Kocaman ile gelen istikrarın devamı ve takımı bir adım daha ileriye götürmekse Sergen Yalçın da riskli bir tercih olur. Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı takımlardaki kısa dönemli dalgalanmalar kafalarda soru işareti oluşturuyor.

            Prosenecki'nin Türkiye ligini yeteri kadar tanımadığını düşünüyorum. Kayseri performansı fena değildi.  Kariyerinde sadece Kızıl Yıldız Kayserispor ve Azerbaycan milli takımı var. Gönül rahatlığı ile takım teslim edilebilir mi emin değilim.

            İbrahim Üzülmez gitti takımlarda başarılı grafik çizdi. Teknik direktörlük deneyimi konusunda yolun başında. Kendini ispat etmek isteyen hırslı bir teknik direktör. Ancak gittiği her yerde fazla transfer istemesi ve sezonu tamamlayamadan ayrılması soru işareti?

            Şota iyi futbolcuydu ama bana göre çok başarısız bir teknik adam. Luois Van Gaal ekolünden geldiği için çalıştırdığı takımların hepsi takım savunması anlamında sorun yaşadı. Çalıştırdığı takımlar hep orta saha direnci düşük yumuşak takımlar oldu. Konyaspor'un oyun sistemine en uyumsuz teknik adam bence Şota olur. Ya da Şota sil baştan futbolun savunma kısmını öğrenir.

            Hagi'ye hiç girmiyorum bile. Sadece Romanya'da sahibi olduğu takımda o da bu yıl başarılı oldu. Daha önceki deneyimlerinde hep sınıfta kaldı.

            Vee son olarak Ertuğrul Sağlam. Aykut Kocaman vizyonuna en yakın isim. Beşiktaş'ı çalıştırdı. Büyük takım tecrübesi var. Bursaspor'u şampiyon yaptı ve Aykut Kocaman gibi Şampiyonlar Ligi tecrübesi var. Çalıştırdığı takımlarda alan savunması prensiplerini iyi uygulatmaya çalıştı. Bu açıdan Aykut Kocaman'ın oyun sistemini devam ettirebilecek en ideal teknik adam gibi duruyor.  Kariyer olarak Aykut Kocaman kariyerine benziyor. Uzun süredir takım çalıştırmıyor ve iddialı bir takım istiyor. Aykut Kocaman'da Konyaspor ile anlaştığında bir süre kariyerine ara vermişti. Tek sıkıntı hakkındaki Fetö dedikoduları. 

            Yeni teknik direktör kim olursa olsun Aykut Kocaman'ın kurduğu sistemi fazla kurcalamamalı. Takımın iskeleti korunmalı. Eğer yeni hoca bambaşka bir sistem oynatmaya kalkar ve çok fazla transfer isterse  kulüp ekonomik olarak yeni düzlüğe çıkmışken ve kulübün kasasının dolu olduğu düşünüldüğünde- hem yönetim hem hoca hakkında kafalarda başka soru işaretleri oluşur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR