Konyaspor'un yıldızını 'siyahi' diye Avusturya'ya almamışlar!

Atiker Konyaspor’da yeni transfer Imoh Ezekiel bilmecesi yaşanıyor. Kulüp basın sözcüsü Ahmet Baydar, ‘Ezekiel, siyahi olduğu için Avusturyalı yetkililer sorun çıkartıyor’ dedi
Konyaspor'un yıldızını 'siyahi' diye Avusturya'ya almamışlar!

Katar’ın Al Arabi takımından transfer edilen Imoh Ezekiel, Atiker Konyaspor’un Avusturya kampına katılmayacak. Vize için Avusturya konsolosluğuna başvuran siyahi oyuncu, sürecin uzaması nedeniyle yeni takımının yurt dışı kampına katılamadı ve taktik antrenmanlarda yer alamadı. Çalışmalarını Anadolu Selçukspor’un Erzurum kampında sürdüren Ezekiel, Konyaspor’un Türkiye’ye dönmesini dört gözle bekliyor. 23 yaşındaki Nijeryalı oyuncunun yoldaşlığını ise Standart Liege’den eski takım arkadaşı Anadolu Selçukspor’un genç oyuncusu Ali Yaşar yapıyor. 

‘SİYAHİ OLDUĞU İÇİN SÜREÇ UZADI’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, ‘Imoh Ezekiel’i Avusturya’ya götürmek için gerekli başvurularda bulunduk ancak süreç yetkili makamlarca uzadı. Avusturya'nın Nijerya'ya uyguladığı katı vize kurallarından zarar gördük. Bu süreçte teknik heyet ve futbolcumuz yara aldı. Taktik antrenmanları kaçırdı. Bize yansıtılan adli bir durum yok. Avusturyalı yetkililer, Ezekiel siyahi olduğu için işi ağırdan alıyor. Takımımızda tek siyahi Ezekiel değil ki. Traore, Fofana ve Moke de var. Onlarda bir sorun çıkmadı ama Imoh da sıkıntı çıkardılar. Bize ısrarla vize süreci devam ediyor demekle yetindiler’ dedi.

Veli Özkan / Konya Yeni Haber