Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’un zamana ihtiyacı var

Konyaspor’un zamana ihtiyacı var

Zaman su gibi akıyor, zamanın hızına yetişmek mümkün değil. Süper ligde sezon başladı 3 hafta geride kaldı. Konyaspor geride kalan 3 haftada sağlam takım görüntüsü verdi, zaten takımın başında Aykut Kocaman varsa o takım sağlam olmak zorunda.

Konyaspor geride kalan 3 haftada gol yollarında sorun yaşadı, benim sezon başlarken şahsi görüşüm Ekim ayında milli araya kadar takımın ritmini bulamayacağı yönündeydi. Bunun pek çok sebebi var, Aykut hoca Ankaragücü maçı öncesinde bunları kısmen anlattı. Bajic 2 sezondur düzenli forma giyemiyor. Ömer Ali milli takım kampında olduğundan ligi geç bitirdi sonrasında vatani görevini yaptı takıma geç katıldı. Volkan yine askerliği tamamladı. Amir çok hazır değil bir türlü form tutamadı. Hurtado malum milli takımda yine sakatlandı. Erdon 2 yıldır U21 de oynuyor maç ve ambiansa alışması mutlaka zaman alacaktır zira Erdon çok yetenekli olmasına karşın yeteneklerini sahaya yansıtma konusunda son derece ürkek. Sonuç olarak Konyaspor Ekim ayına kadar zor toparlanacak. Açıkçası çok beklentim yok ama diğer taraftan Konyaspor iç sahada oynadığı 2 maçtan en az birini kazanabilmeliydi.

Konyaspor’dan transfer döneminde beklentim sol kanat, hem bek hem ofansif oyuncu, santrafor ve yine yaratıcı veya kilit açan oyuncu tabir ettiğimiz ekstra bir oyuncu takıma katılmasıydı. Filipovic ve Diagne varken yabancı stoper transferini yadırgamıştım, nitekim transferin son günü Filipovic takımdan ayrıldı. Takım mühendisliği açısından doğru bir tercih oldu ancak halen Filipovic oynayacak düzeydeyken Anicic transferinin neden yapıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Bununda mantığı vardır elbet ama ileri uçta sorunları olan Konyaspor’un stopere yatırım yapmasını tartışmak gerekir. Tabi iki oyuncu arasındaki maliyeti ve ortaya çıkan mali farkı da ayrıca değerlendirmek gerekir.

Konyaspor için transfer döneminde en büyük sorun Uğur ve Zuta’nın kulüp bulamaması oldu. Bu iki oyuncuyu ve giden diğer oyuncuları iyi pazarlama konusunda ciddi bir zafiyet söz konusu. Bizim memlekette menejerler konusunda garip bir önyargı var, oyuncu transfer ederken menejerlere çok dikkat etmek gerekir ama menejerle çalışmayacağız diye oyuncu satışından para kazanamamak büyük bir becerisizlik. Bulursun iyi bir menejer elinden çıkarmak istediğin oyuncuyu pazarlarsın. İtalya’da bağları kuvvetli menejer ayrı, İspanya ayrı, İngiltere ayrı, Çin pazarı ayrı, Arap yarımadası ayrı. Konyaspor yönetimi doğru menejeri  bulup elindeki oyuncuları pazarlama kabiliyetini mutlak suretle arttırmalı.

Konyaspor Miya’yı transfer etti, Ankaragücü müsabakasında oyunda kaldığı süre içinde olumlu sinyaller verdi. Konyaspor’un son transferi Shengelia oldu. Gürcü futbolcu belki ilk tercih değildi ancak genç olması umut verici. Tutarsa Konyaspor bu transferden çok para kazanabilir. Miya için de aynı şeyler geçerli.

Konyaspor Milli ara sonrası önce Denizli’ye gidecek, sonra Göztepe deplasmanı var ve dönüşte Kayserispor’u konuk edecek sonrasında Kasımpaşa deplasmanı ve yeni bir Milli ara olacak. Konyaspor önümüzdeki 4 haftalık süreçte 4 maçın üçünü dışarda birini içeride oynayacak.  Konyaspor bu 4 haftalık periyottan en az hasarla çıkarsa sonrasında önü açılacaktır. Tersi durumda özellikle Kayserispor karşısında kaybedilecek puan Konyaspor’u zora sokacaktır.

Takımınızın başında Aykut Kocaman varsa Ekim ayına kadar sabretmelisiniz. Yönetimin transfer dönemini başarısız geçirmesi, mali sorunları camiadan gizlemeye çalışması onlar için eksi puan oldu. İyi ki Konyalı bakanımız var aksi durumda Konyaspor’un işi çok zordu. Sayın bakan bu zor dönemde Konyaspor’un önünü açan kişi oldu.

Son olarak Ankaragücü mücadelesinde Konyaspor’un yükünü çeken Bakan ve Belediye başkanı şeref tribününde otururken yanlarında yönetimden kimsenin olmamasını çok yadırgadım. Bakan maça misafir geliyor, yönetim maçı locada izliyor, ben misafire hürmette kusur olarak algıladım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR