Konya'ya büyük katkı sağlayacak

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, uzun süredir gündemde ve ihracatçılara yeşil pasaport alma yolunu açan kararı değerlendirdi.
Konya'ya büyük katkı sağlayacak

İhracat yapan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile belirlendi. Kararın ardından yıl içinde 22 bin ihracatçı firma yeşil pasaport hakkından yararlanacak. Kararı değerlendiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “İş dünyasının temsilcileri olarak yeşil pasaport haberini bekliyorduk, kararı sevinçle karşıladık” dedi.

Okka değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi; “Ülkemizin ihracatını artırmaya yönelik atılan bu adım oldukça önemlidir. Yeşil pasaport alan iş adamlarımız Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye daha rahat girebileceklerdir. Bu sayede pazarlarda yeni müşterilerle tanışarak ticari ilişkiler kuracaklardır. Ayrıca yoğun rekabet içerisinde ve siyasi kararlar nedeniyle işleri oldukça zor olan ihracatçılarımızın işlerini kolaylaştıracaktır. Bu vesile ile gerek şehrimizin gerekse de ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını düşünmekteyiz” ifadelerine yer verdi.